Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Netflix Türkiye, Kreatif Sektöre Destek Amacıyla Atölye Çalışması Başlattı

Netflix Türkiye, kreatif sektöre destek amacıyla 'Grow Creative' projesi kapsamında bir atölye çalışması başlattı. Atölye, depremlerden etkilenen üniversitelerden seçilen öğrencilere yönelik olarak gerçekleştiriliyor. Atölye eğitimi bir yıl sürecek ve öğrenciler, yönetmen ve yapımcılar ile çevrim içi eğitimler alacaklar. Atölye sonunda öğrenciler, projelerini Netflix Türkiye ekibine sunma fırsatı elde edecekler.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 01:35
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Netflix Türkiye, Kreatif Sektöre Destek Amacıyla Atölye Çalışması Başlattı

Netflix Türkiye, Kreatif Sektöre Destek Amacıyla Atölye Çalışması Başlattı

Netflix, Türkiye'deki kreatif sektörün geleceğini şekillendirmek ve yeni yetenekleri sektöre kazandırmak amacıyla 'Grow Creative' projesi kapsamında bir atölye çalışması başlattığını duyurdu. Atölye, depremlerden etkilenen üniversitelerden seçilen öğrencilere yönelik olarak gerçekleştiriliyor.

Atölyeye İnönü Üniversitesi'nden 5, Harran Üniversitesi'nden 4, Gaziantep Üniversitesi'nden 4, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nden 3, Çukurova Üniversitesi'nden 3 ve Akdeniz Üniversitesi'nden 1 öğrenci katıldı.

Atölye eğitimi bir yıl sürecek ve ilk aşaması Antalya'da gerçekleştirildi. Bu aşamada öğrenciler, yönetmen ve yapımcı Luke Eve ile senarist Melisa Üneri'den eğitim aldı. Sonraki aşamalarda ise öğrenciler, Netflix ekibi ve Türkiye'nin önde gelen sanatçıları tarafından verilecek çevrim içi eğitimlere katılacaklar.

Atölye sonunda öğrenciler, geliştirecekleri kısa dizi projelerini Netflix Türkiye ekibine sunma fırsatı yakalayacaklar.