Nijer Cumhurbaşkanı Mohamed Bazum'un Kaçma Girişimi

Nijer'de 26 Temmuz darbesiyle görevden el çektirilen Cumhurbaşkanı Mohamed Bazum'un ailesiyle birlikte Nijerya'ya kaçma girişiminde bulunduğu bildirildi. Kaçma girişimi başarısız oldu ve olayla ilgili soruşturma açıldı.

Nijer Cumhurbaşkanı Mohamed Bazum'un Kaçma Girişimi

Nijer'de 26 Temmuz Darbesi

Nijer'de 26 Temmuz darbesiyle görevden el çektirilip ev hapsine konan Mohamed Bazum'un kaçma girişiminde bulunduğu bildirildi.

Mohamed Bazum'un Kaçma Girişimi

Ulusal televizyondan okunan cumhurbaşkanlığı bildirisinde, Bazum'un ailesi ile başkent Niamey'den Nijerya'ya kaçmak için girişimde bulunduğu belirtildi. Açıklamada, Bazum ve ailesinin yabancı bir ülkenin yardımıyla 19 Ekim 2023 gecesi Niamey'den helikopterle Nijerya'ya geçmeyi planladığı ancak başarısız olduğu kaydedildi.

Soruşturma Açıldı

Olayla ilgili soruşturma açıldığı belirtilen bildiride, Bazum’un şu an nerede olduğu konusunda herhangi bir ayrıntı verilmedi.

Darbe ve Geçiş Hükümeti

Nijer’de Cumhurbaşkanı Bazum, 26 Temmuz’da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı unsurlarınca alıkonulmuş ve o akşam asker yönetime el koyduğunu duyurmuştu. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı General Abdurrahmane Tchiani, 28 Temmuz’da Vatanı Koruma Ulusal Konseyi (CNSP) isimli cuntanın liderliğini üstlenmiş ve geçiş hükümetinin başına geçmişti.