Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Nijerya'nın Abia Eyaletinde İnsan Kaçırma Olayları Artıyor

Nijerya'nın Abia eyaletinde insan kaçırma olayları artış gösteriyor. Abia Valisi Alex Otti, Umunneochi bölgesinde yapılan baskında çürümüş cesetler ve başsız kadın ve çocuk cesetlerinin bulunduğunu açıkladı. Otti, eyalette tam bir güvenlik sağlanana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Yayın Tarihi: 31.10.2023 09:34
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Nijerya'nın Abia Eyaletinde İnsan Kaçırma Olayları Artıyor

Baskın ve Keşifler

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'nın güneyindeki Abia eyaletinin valisi Alex Otti, eyalette artan insan kaçırmalar nedeniyle Umunneochi bölgesinde silahlı çete üyelerine yönelik baskın düzenlendiğini belirtti. Baskın sırasında şok edici keşifler yapıldığını kaydeden Otti, Umunneochi bölgesindeki sığır pazarı çevresinde 48 saatten kısa bir süre içinde 50'den fazla çürümüş ceset ve 20'den fazla başsız kadın ve çocuk cesedi bulduklarını ifade etti. Ayrıca çok sayıda insan iskeleti de bulunduğunu aktardı.

Mücadele ve Güvenlik

Otti, pazarın çevresinin suçluların sığınağı haline gelmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek eyalette tam bir barış ve güvenlik sağlanana kadar silahlı çete üyeleriyle mücadeleyi sürdüreceğine söz verdi. Nijerya'da insan kaçırma suçu idamla cezalandırılmasına rağmen fidye için kaçırma olaylarına sıkça rastlandığına dikkat çeken Otti, Abia eyaletinde son zamanlarda kaçırılma olaylarında artış yaşandığını belirtti.