Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ÖNSİAD'da Ekrem Kap Dönemi Başlıyor

Önder Sanayici İşadamları Derneği'nde yeni başkan Ekrem Kap, ÖNSİAD'ın hedeflerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 13:40
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 13:40

ÖNSİAD'da Ekrem Kap Dönemi Başlıyor

Önder Sanayici İşadamları Derneği'nde Yeni Lider

Önder Sanayici İşadamları Derneği (ÖNSİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Ekrem Kap atandı. Bu önemli gelişme, derneğin 5. Olağan Kongresi sırasında Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın katılımıyla Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Dış Ticaret Kompleksi'nde gerçekleşti.

Yeni Dönem Hedefleri

Kongrede yaptığı konuşmada, Kap, derneğin yeni dönem mottolarını ve hedeflerini paylaştı. "81 ildeki yapılanmamızı tamamlayıp, dünyanın bizim için stratejik olarak önem arz eden 15 ülkede temsilcilik açmayı hedefliyoruz" dedi.

Meslek Lisesi Projesi

Ekrem Kap, sektördeki nitelikli eleman ihtiyacına dikkat çekerek, "ÖNSİAD Meslek Lisesi kurmayı amaçlıyoruz" ifadesini kullandı. Kap, bu tür eğitim kurumlarının sektöre sağlam katkılar sunacağına inanıyor.

Kurumsallaşma ve Felsefe

Kap, başarılı bir yapı için güçlü bir felsefe oluşturmanın önemine vurgu yaparak, "Öyle bir felsefe oluşturmalıyız ki nereye gidersek gidelim peşimizden gelsin. Biz bu felsefeyi üç ana başlıkta topladık; en iyisi olacağız, en iyisini yapacağız, en iyi yerde olacağız" şeklinde konuştu.

Üye Hedefleri ve Yatırımlar

Kap, ÖNSİAD'ın önümüzdeki üç yıllık hedefleri arasında 3 bin yeni üye kazanma ve meslek okullarına destek verme planlarının yanı sıra, şirket bölünmelerinin önlenmesi ve AR-GE yatırımlarının artırılması konularına da değindi. "Sermayeyi böldürtmeyeceğiz", yaklaşımıyla bu sorunlara çözüm bulmayı hedefliyoruz.

Kap, "Bina değil bilgiye yatırım yapılmalı" diyerek, nitelikli insan gücünün geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Önder Sanayici İşadamları Derneği (ÖNSİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Ekrem Kap...

Önder Sanayici İşadamları Derneği (ÖNSİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Ekrem Kap seçildi.