Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

OpenAI, Süper Yapay Zekanın Risklerini Yönetmek İçin Özel Bir Ekip Oluşturuyor

OpenAI, süper yapay zekanın risklerini yönetmek için özel bir ekip oluşturuyor. Süper yapay zeka, en yetenekli ve zeki insandan bile daha akıllı olan ve birden çok uzmanlık alanında üstün olan bir yapay zeka modelidir. OpenAI, süper yapay zekanın insanlığın sorunlarını çözmede yardımcı olabileceğini belirtirken, aynı zamanda bu teknolojinin tehlikelerine de dikkat çekiyor. OpenAI'in bu adımı, yapay zeka endüstrisini düzenlemek için çalışmaların yapıldığı bir dönemde gelmektedir.

Yayın Tarihi: 06.07.2023 16:14
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

OpenAI, Süper Yapay Zekanın Risklerini Yönetmek İçin Özel Bir Ekip Oluşturuyor

OpenAI, Süper Yapay Zekanın Risklerini Yönetmek İçin Özel Bir Ekip Oluşturuyor

'Süper yapay zeka', en yetenekli ve zeki insandan bile daha akıllı olan ve bazı önceki nesil modeller gibi tek bir alan yerine birden çok uzmanlık alanında üstün olan varsayımsal bir yapay zeka modeli olarak karşımıza çıkıyor ve şimdi bu alanda öncü bir şirket olan OpenAI, kolları sıvadı. ChatGPT adlı sohbet robotunun geliştiricisi OpenAI, süper yapay zekanın risklerini yönetmek için özel bir ekip oluşturmaya başladı. Bu arada OpenAI mühendisleri önümüzdeki 10 yıl içinde süper yapay zeka modelinin piyasaya sürüleceğini düşünüyor.

OpenAI, süper yapay zekayı düzenlemek için bir ekip oluşturdu. Yeni ekip, OpenAI Baş Bilim İnsanı Ilya Sutskever ve araştırma laboratuvarının grup başkanı Jan Leike tarafından birlikte yönetilecek. Bunun yanı sıra OpenAI, otomatik dizi hizalaması araştırmacısı geliştirmek amacıyla şu anda güvenli olan bilgi işlem gücünün yüzde 20'sini girişime ayıracak.

OpenAI'in açıklamasına göre süper yapay zeka, insanlığın şimdiye kadar ürettiği en etkili teknoloji olacak ve dünyanın en önemli sorunlarının çoğunu çözmemize yardımcı olabilir. Ancak süper yapay zekanın muazzam gücü aynı zamanda çok tehlikeli olabilir ve insanlığın güçsüzleşmesine ve hatta yok olmasına yol açabilir.

OpenAI'in bu duyurusu, dünyanın dört bir yanındaki ülkelerin yeni ortaya çıkan yapay zeka endüstrisini nasıl düzenleyeceğine dair çalışmalara başladığı bir dönemde geldi. ABD'de OpenAI CEO'su Sam Altman, yapay zekaya ilişkin bilgi vermek için en az 100 milletvekiliyle görüşme gerçekleştirdi ve AI düzenlemesinin 'gerekli' olduğunu ve OpenAI'nin hükümetlerle çalışmaya istekli olduğunu söyledi.

OpenAI'in süper yapay zeka konusunda atacağı adımlar ve gelecekteki planları merakla bekleniyor.