Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Orta Doğu'da Tansiyon Yükseliyor, ABD ve İsrail'den Hamleler

Orta Doğu'da tansiyon giderek yükseliyor. İsrail ve ABD'nin hamleleri ile gerilim artıyor. Beşiktaş'ta Cenk Tosun'un sözleşmesi sona eriyor ve kulüple anlaşmak istiyor.

Yayın Tarihi: 27.10.2023 14:49
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Orta Doğu'da Tansiyon Yükseliyor, ABD ve İsrail'den Hamleler

Orta Doğu'da Tansiyon Yükseliyor

Orta Doğu'da tansiyon giderek yükseliyor. İsrail, 21 gündür ayrım yapmaksızın sivilleri katlederken ABD cephesinden de gerilimi tırmandıracak bir hamle geldi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yaptığı açıklama ile Suriye'de İran'a ait hedefleri vurduğunu açıkladı.

BARUT FIÇISINA DÖNÜŞTÜ

Daily Mail'de yer alan bir habere göre, ABD Eski Beyaz Saray danışmanı Ben Rhodes, Orta Doğu'nun barut fıçısına dönüştüğünü açıkladı. Olayların farklı yerlerde alevlendiği bir ateş kutusu olduğunu belirten Rhodes, 3 ülkeyi saydı. 'Bir gün Suriye, bir gün Irak, başka bir gün Yemen gibi farklı yerler olabilir' dedi. 'Eğer bu barut fıçısına ateşe vermeye devam ederseniz, yanacaktır.' değerlendirmesinde bulunan Rhodes'in bu açıklaması BM'nin Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland'ın, şiddetteki herhangi bir artışın Gazze'deki gidişatı anında daha kötü yönde değiştirebileceğini ve tüm Orta Doğu'yu da kendisiyle birlikte sürükleyebileceğini söylemesinin ardından geldi.

SAVAŞ BİR NOKTAYA DAHA SIÇRAYABİLİR

ABD'deki Orta Doğu Enstitüsü'nün kıdemli araştırmacılarından Firas Maksad ise, Lübnan'la yapılacak topyekün bir savaşın olası sonuçlarına vurgu yaptı. Lübnan'daki Hizbullah'ın İsrail'e karşı geniş çaplı bir saldırı seçmesi halinde, İsrail'in kuzeyde çok sert bir çatışma ile karşı karşıya kalabileceğini belirtti. Böyle bir çatışmanın eşi benzeri görülmemiş bir yıkım ihtimalini de beraberinde getirdiği vurgulandı.

Siyah-Beyazlılarda Transfer Çalışmaları

Siyah-beyazlılarda yeni sezon transfer çalışmaları şimdiden başladı. Beşiktaş'ta forma giyen ve kaptanlık pazubandını takan Cenk Tosun, takımıyla olan sözleşmesinde son senesine girdi. Milli futbolcu sezon sonunda serbest kalıyor. Siyah beyazlı kulüp Cenk Tosun'la görüşmelerini sürdürürken oyununun da kararını verdiği öğrenildi. Milli futbolcunun Beşiktaş ile görüşme halinde olduğu ve siyah beyazlılarla anlaşmak istediği belirtildi.

BEŞİKTAŞ'TA BIRAKACAK

Cenk Tosun kariyerine Beşiktaş'ta son vermek istiyor. 32 yaşındaki futbolcunun 2 yıllık sözleşme talep ettiği ve rakamda da anlaşma sağlamak istediği öğrenildi. Cenk Tosun ve Beşiktaş'ın 40 milyon TL civarında yıllık bir anlaşma yapması bekleniyor. Geçtiğimiz sezonu 18 golle tamamlayan Cenk Tosun, bu sezona sakatlık sorunuyla. Form grafiğini her geçen hafta yükselten milli futbolcu bu sezon 11 maçta 1 gol 1 asistlik performans gösterdi.