Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Otizmli Bireylerin İş Hayatında Yeri Artıyor

Tohum Otizm Vakfı ve Arvato Lojistik, otizmli bireylerin çalışma hayatına katılımını artırmak için işbirliği protokolü imzaladı.

Yayın Tarihi: 10.09.2024 21:33
Güncelleme Tarihi: 10.09.2024 21:33

Otizmli Bireylerin İş Hayatında Yeri Artıyor

Önemli Bir İşbirliği Protokolü İmzalandı

Tohum Otizm Vakfı ile Arvato Lojistik, otizmli bireylerin iş hayatında yer bulabilmeleri için gerekli adımları atmak üzere bir işbirliği protokolü imzaladı. Protokol sayesinde, otizmli bireylerin Arvato Lojistik bünyesinde istihdam edilmesi planlanıyor.

Projenin Amaçları

Bu projeyle, otizmli bireylerin iş gücüne katılımlarını artırmak ve iş yerlerinde daha başarılı olmalarını sağlamak hedefleniyor. Arvato Lojistik, otizmli bireyler için "Destekli İstihdam Modeli" uygulayarak bu süreçte onların adaptasyonlarını kolaylaştıracak.

Sosyal Farkındalık ve Destek

Tohum Otizm Vakfı ve Arvato Lojistik, otizmli bireylerin iş hayatına katılımını desteklemenin yanı sıra toplumsal farkındalığı artırarak, daha kapsayıcı bir çalışma ortamı oluşturmayı amaçlıyorlar. Bu kapsamda, Tohum Otizm Vakfı Otizmliler Kariyer Merkezi çalışmalara başlamış durumda.

İhtiyaçlara Özel Düzenlemeler

Proje süresince, şirket bünyesinde çalışacak olan iş koçları için 2 ay süren kapsamlı bir eğitim gerçekleştirilecek. Eğitim sonrası vakıf, otizmli bireylerin uyum süreçlerinin kolaylaşması için yerinde danışmanlık sunacak.

Farkındalık Çalışmaları

Arvato Lojistik, çalışanlarına otizm konusundaki farkındalığı artırmak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütecek. Bu önlemler ile otizmli bireyler için verimli ve rahat bir çalışma ortamı yaratılması hedefleniyor.

Başkanların Görüşleri

Tohum Otizm Vakfı Başkanı Aylin Sezgin, bu iş birliğinin otizmli bireylerin hayatında önemli bir dönüm noktası olacağını vurguladı. Arvato Lojistik Genel Müdürü Umur Özkal, 4 otizmli bireyi istihdam etme hedeflerini paylaşırken, şirketlerinin çeşitlilik ve kapsayıcılık politikalarını ön planda tutacaklarını belirtti.

Otizmli Bireylerin Geleceği

2010 yılından bu yana otizmli bireylerin istihdam çalışmaları yürüten Tohum Otizm Vakfı, otizmlilerin kariyer süreçlerini etkin yönetmek ve yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalarını Tohum Otizm Vakfı Otizmliler Kariyer Merkezi çatısı altında topladı.

Tohum Otizm Vakfı ile Arvato Lojistik arasında, otizmli bireylerin çalışma hayatında yer almasına...

Tohum Otizm Vakfı ile Arvato Lojistik arasında, otizmli bireylerin çalışma hayatında yer almasına yönelik projenin hayata geçirilmesi için işbirliği protokolü imzalandı. Vakıftan yapılan açıklamada, Arvato Lojistik Genel Müdürü Umur Özkal'ın (sağda) değerlendirmelerine yer verildi.