Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Özge Ceren Deniz'in Ailesi, Şüphelilerin Kasten Adam Öldürmekten Yargılanmasını Talep Ediyor

İzmir'de elektrik akımına kapılan gencin ailesi, olayda kasıt olduğunu belirterek şüphelilerin cezalandırılmasını istiyor.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 14:50
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 14:58

Özge Ceren Deniz'in Ailesi, Şüphelilerin Kasten Adam Öldürmekten Yargılanmasını Talep Ediyor

İzmir'de Trajik Elektrik Kazası

İzmir'in Konak ilçesinde, 12 Temmuz'da sağanak yağış sırasında meydana gelen elektrik akımı kazasında hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz'in ailesi, mağduriyetlerini dile getiriyor. Avukatları Ayşe Sarıçiçek, olayda kasti bir davranış olduğunu savunarak, şüphelilerin kasten adam öldürme suçundan yargılanmalarını talep ediyor.

Olayın Gelişimi

Olayda, Özge Ceren Deniz ve arkadaşı İnanç Öktemay, su birikintisine basınca elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Bunun ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sürüyor.

Bilirkişi Raporu ve Soruşturma Süreci

Bilirkişi raporuna göre, Gdz Elektrik firmasının kabloları yeterli derinlikte gömmemesi ve İZSU'nun mazgal yapımı sırasında kabloları yüzeye yaklaştırması, kazanın nedenleri arasında sayıldı. Sarıçiçek, "Bize göre bu olayda kasıt mevcuttur. Çünkü bu arızalar kökten çözülmezse insanların öleceği bilinen bir gerçektir" ifadelerini kullandı.

Gözaltılar ve Gelecekteki Adımlar

Soruşturma kapsamında toplam 35 şüpheliden 14'ü tutuklandı. Sarıçiçek, mevcut bilirkişi raporunun ardından savcılığın ek gözaltı kararları alabileceğini belirtti. Elektrik kazasının, 2015'ten bu yana ihmal edilmiş arızalardan kaynaklandığına dikkat çekti.

Sonuç ve Talepler

Avukat Ayşe Sarıçiçek, RCD ve RCM cihazlarının eksikliğinin de arızaları önceden tespit etmenin önüne geçtiğini vurguladı. Kazada hayatını kaybedenlerin aileleri, soruşturmada kasten ölümle suçluların cezalandırılması için mücadele edeceklerini açıkladı.

Olayla ilgili soruşturma devam etmekte ve yeni gelişmeler beklenmektedir.

İzmir'in Konak ilçesinde sağanaktan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılarak hayatını...

İzmir'in Konak ilçesinde sağanaktan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz'in ailesinin avukatı Ayşe Sarıçiçek (fotoğrafta), AA muhabirine açıklamalarda bulundu.