Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Paris Olimpiyatları'nda Tanıtım Hatası

Güney Koreli sporcuların Kuzey Koreli olarak tanıtılması, Seul'de tepki yarattı. IOC özür diledi.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 12:18
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 12:18

Paris Olimpiyatları'nda Tanıtım Hatası

Paris Olimpiyatları'nda Tanıtım Hatası

2024 Paris Yaz Olimpiyatları'nın açılışında Güney Koreli sporcuların yanlışlıkla Kuzey Koreli olarak tanıtılması, Seul hükümetinden büyük bir tepki aldı.

Yanlış Tanıtım ve Resmi Tepkiler

Yonhap ajansının haberine göre, geçit töreni sırasında Güney Kore, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti adıyla tanıtıldı. Bu durum Güney Kore'nin Olimpiyat organizasyonuna olan güvenini sarstı.

Güney Kore Spor Bakanlığı'nın Açıklaması

Güney Kore Spor Bakanlığı, olayın üzüntüyle karşılandığını ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach ile görüşme talep edildiğini belirtti. Ayrıca, IOC'den yapılan hatanın nedenine dair bir yanıt istendi.

Dış İlişkiler ve Protesto Süreci

Açıklamada, Güney Kore Dışişleri Bakanlığı'nın Fransa’ya resmi bir şikayet iletmesi talep edildiği vurgulandı. Kore Spor ve Olimpiyat Komitesi, Paris Organizasyon Komitesinin benzer hataların tekrarlanmaması için gerekli önlemleri almasını istedi.

IOC'nin Özürü ve Doğru Tanıtım

Diğer taraftan, Güney Kore'nin Paris Olimpiyatları Misyon Şefi Jeong Gang-sun, protestosu ile ilgili durumu IOC'ye ileteceğini ifade etti. Kuzey Kore ise Fransızca alfabetik sıradaki 153. ülke olarak doğru bir şekilde tanıtıldı.

IOC'nin Korece yayın yapan resmi X hesabında yapılan açıklamada, "Açılış töreni sırasında Güney Kore delegasyonunun tanıtımında meydana gelen hata nedeniyle derin bir özür dilemek istiyoruz" denildi. Ancak, IOC henüz İngilizce sosyal medya hesaplarından bir özür yayımlamamıştır.