Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Paris'te Öğrenciler Gazze İçin Sokaklara Döküldü

Paris 1 Pantheon-Sorbonne öğrencileri, Gazze'ye destek için gösteri düzenleyerek saldırılara tepki gösterdi.

Yayın Tarihi: 26.09.2024 20:29
Güncelleme Tarihi: 26.09.2024 20:29

Paris'te Öğrenciler Gazze İçin Sokaklara Döküldü

Paris'te Öğrenci Gösterisi

Fransa'nın başkenti Paris'te, Filistin'e destek amacıyla öğrenciler toplandı. Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarına tepki olarak düzenlenen gösteride, kötü hava koşullarına rağmen katılım oldukça yoğundu.

Talep ve Sloganlar

Pantheon Meydanı'nda bir araya gelen öğrenciler, Paris 1 Pantheon-Sorbonne Üniversitesi'nin iki İsrail üniversitesiyle olan işbirliğini sona erdirmesini istedi. Filistin ve Lübnan bayrakları taşıyan protestocular, "Soykırımı durdurun" yazılı pankartlar açarak, İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki saldırılarını kınadı.

Demonstrasyon sırasında "Yaşasın Filistin", "İsrail katil, Sorbonne suç ortağı" ve "Özgür Filistin" sloganları atıldı. Ayrıca, Boyun Eğmeyen Fransa partisinden milletvekili Thomas Portes de gösteriye destek verdi.

Öğrencilerden Dikkat Çeken Açıklamalar

Bir öğrenci olan Yasmine, Kudüs İbrani Üniversitesi'nin Filistinli aileleri zorla tahliye ederek genişlediğini belirtti. Yasmine, Paris 1 Pantheon-Sorbonne Üniversitesinin bu kurumla işbirliğini eleştirerek, bunun Filistin topraklarının gasbedilmesini normalleştirdiğini vurguladı.

Diğer bir öğrenci Manel, Paris 1 Pantheon-Sorbonne Üniversitesinin işbirliği yaptığı iki İsrail üniversitesini, "Gazze'deki soykırıma ortak olmakla" suçladı. Manel, İsrail'in Filistin topraklarını geri vermesi çağrısında bulundu.

Son olarak, Matheo adındaki bir öğrenci, İsrail üniversitelerinin, "İsrail'in soykırım politikaları için zemin hazırladığını" ifade etti. Matheo, bu eğitim kurumlarının özellikle İsrail ordusuna hazırlık eğitimi verdiğini ve çatışma bölgelerinde kullanılan askeri ekipman geliştirdiğini belirtirken, ekonomik işbirliklerine de dikkat çekti.

Fransa'nın başkenti Paris'te öğrenciler, yaklaşık 1 yıldır İsrail'in saldırılarına maruz kalan...

Fransa'nın başkenti Paris'te öğrenciler, yaklaşık 1 yıldır İsrail'in saldırılarına maruz kalan Gazze'ye destek gösterisi düzenledi. Filistin destekçisi öğrenciler, kötü hava koşullarına rağmen Paris'te Pantheon Meydanı'nda bir araya geldi.