Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Patates Kabuklarının Değerlendirme Yöntemleri

Bazı sebze veya meyvenin kabuğu, meyvenin kendisinden çok daha fazla fayda sağlıyor. Patates de bunlardan sadece birisi! Patates kabuklarının yara ve yanık tedavilerinde, güzellik alanında, saç bakımında, lezzetli cipsler yapmada, deri ürünlerin bakımında ve cilt bakımında kullanımı mümkündür.

Yayın Tarihi: 02.11.2023 12:41
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Patates Kabuklarının Değerlendirme Yöntemleri

Patates Kabuklarının Değerlendirme Yöntemleri

Bazı sebze veya meyvenin kabuğu, meyvenin kendisinden çok daha fazla fayda sağlıyor. Patates de bunlardan sadece birisi!

Patates kabuklarını değerlendirmenin farklı yöntemleri bulunmaktadır. Yatıştırıcı etkisi olan patates kabukları, yara ve yanık tedavilerinde kullanılabilir. Özellikle yanık bölgeye soğuk patates kabuğu uygulandığında acı hafifler. Güzellik alanında da patates kabuklarından faydalanabilirsiniz. Göz altı torbalarının azaltılmasına yardımcı olan patateste bulunan nişasta, günde iki kez uygulandığında etkisini gösterir. Saç bakımında da patates kabukları kullanılabilir. Beyaz saçları kapatmak için kimyasal boyalara gerek yok. Patates kabuğu ve klorsuz su ile beyaz saçların üstesinden gelebilirsiniz. Patates kabukları ayrıca lezzetli cipsler yapmak için de kullanılabilir. Kabukları iyice yıkadıktan sonra kızartma veya fırında pişirebilirsiniz. Deri ürünlerin bakımında da patates kullanılır. Ayakkabıların parlak görünmesine yardımcı olur ve paslı metal eşyaların bakımında etkilidir. Cilt bakımında da patates kullanabilirsiniz. Günese lekeleri için doğal bir ağartıcı ve parlatıcı maddedir.