Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Patlıcanları 6 Ay Boyunca Saklamanın Yolu

Patlıcanları 6 ay boyunca saklamanın yöntemleri ve ipuçları

Yayın Tarihi: 01.11.2023 22:33
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Patlıcanları 6 Ay Boyunca Saklamanın Yolu

Patlıcanlar zamanla bozulur ve çürür.

Patlıcan daha çok yaz aylarında tüketmiş olduğumuz sebzeler arasında yer almaktadır. Patlıcanları saklamak ise tam bir işkencedir. Patlıcanların çabucak küflenmesi ve bozulması rahatsız edici olabilir. İşte patlıcanları 6 ay boyunca saklamanızı sağlayacak yöntem:

Çiğ Patlıcanları Dondurmak

Çiğ patlıcanı dondurarak saklamak için öncelikle patlıcanları akan soğuk suyun altında dikkatlice yıkayın. Kurulayın ve çöp kısımlarını kesip atın. Yapacağınız yemeğe göre şekil vererek kesin. Yemeklik porsiyonlar olacak şekilde kilitli dondurucu poşetlerine koyup dondurucuya kaldırın.

Tuzlu Suda Haşlanmış Patlıcanları Dondurmak

Tuzlu su yöntemiyle patlıcan acısını çıkarıyorsanız, haşlanmış patlıcanları dondurmak için kaynar tuzlu suya atın ve maksimum 4 dakika haşlayın. Ardından buzlu soğuk suya daldırın, kurulayın ve porsiyonlar halinde paketleyip dondurucuya atın.

Kızartılmış Patlıcanları Dondurmak

Kızartılmış patlıcanları dondurarak saklamak için patlıcanları yıkayın, kurulayın ve istediğiniz ebatlarda kesin. Kızartın ve fazla yağını bırakması için kâğıt havlu serili bir alana koyun. Soğuduktan sonra dondurucu poşetlerine ayırın ve dondurucuya koyun.

Dondurma Aşamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Patlıcanları dondurucu poşetine koyarken mümkün olduğunca havayı alın ve hacim artışını engellemek için saklama kabını tamamen doldurmayın. Aralarına pişirme kağıdı koyarak yapışmasını önleyebilirsiniz. Paketlerin üzerine tarih yazmayı unutmayın.