Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Pepsi İsrail Malı Bir Şirket Mi?

Orta Doğu'da tekrardan ateşlenen İsrail ve Filistin savaşı tüm dünyayı ayağa kaldırmış durumda. İsrail haksız zulmü devam ederken Müslüman ülkelerinden peş peşe tepkiler gelmeye devam ediyor. Özellikle ekonomik açıdan boykot edilen İsrail ürünleri gündemdeki yerini koruyor. 'Pepsi İsrail malı bir şirket mi?' sorusu merak konusu oldu. Beklenen açıklama geldi. Pepsi ile ilgili kimsenin bilmediği gerçek ortaya çıktı. Bunu duyunca bir daha evinize Pepsi almayacaksınız!

Yayın Tarihi: 26.10.2023 16:03
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Pepsi İsrail Malı Bir Şirket Mi?

Pepsi İsrail malı bir şirket mi?

Orta Doğu'da tekrardan ateşlenen İsrail ve Filistin savaşı tüm dünyayı ayağa kaldırmış durumda. İsrail haksız zulmü devam ederken Müslüman ülkelerinden peş peşe tepkiler gelmeye devam ediyor. Özellikle ekonomik açıdan boykot edilen İsrail ürünleri gündemdeki yerini koruyor. 'Pepsi İsrail malı bir şirket mi?' sorusu merak konusu oldu. Pepsi ile ilgili kimsenin bilmediği gerçek ortaya çıktı! Bunu öğrenince bir daha ağzınıza Pepsi sürmeyeceksiniz.

Tüm dünyanın gözünün çevirdiği Gazze'de haksız bir savaş sürmeye devam ediyor. İsrail ve Filistin arasındaki savaş tüm Orta Doğu'da tedirginliğe neden olurken tüm Müslüman ülkeleri İsrail'e karşı boykot başlatmış durumda. İsrail tarafından üretilen ürünler boykot edilirken 'Pepsi İsrail malı bir şirket mi?' sorusu merak konusu oldu. Beklenen açıklama geldi. Pepsi ile ilgili kimsenin bilmediği gerçek ortaya çıktı. Bunu duyunca bir daha evinize Pepsi almayacaksınız!

PepsiCo'nun Sermaye Yapısı

PepsiCo, dünyanın en büyük gıda ve içecek şirketlerinden biridir. Şirket, Pepsi Cola, Lipton, Quaker Oats, Frito-Lay ve Gatorade gibi çok çeşitli markaların sahibi ve üreticisidir. PepsiCo'nun sermaye yapısı, şirketin halka açık bir şirket olması nedeniyle karmaşıktır. Şirketin hisselerinin %70'i halka açıktır, geri kalan %30'u ise kurumsal ve bireysel yatırımcılara aittir.

PepsiCo'nun Yahudi Sermayeli Olup Olmadığı

PepsiCo'nun yönetim kurulunda ve üst düzey yönetim kadrosunda Yahudi kökenli kişiler bulunmaktadır. Ancak, şirketin sermayesinin Yahudilere ait olduğu iddiaları doğrulanmamıştır. PepsiCo'nun Yahudi sermayeli olduğu iddiası, genellikle internette ve sosyal medyada ortaya atılır.

İsrail Malı Olan Ürünler

Gıda ürünleri: Danone, Maggi, Jacobs, Banana, McDonald's, Burger King, Knorr, Calve

Temizlik ürünleri: Air Wick, Ajax, Aldays, Alo Ariel Axe Calgon, Cif, Clear, Clit Bang, Colgate Dettol, Dove Elidor, Head & Shoulders, Ipana, Jhonsons Baby, Loreal (Şampuan), Lux, Max Factor, Nıvea Omo, Oral-B, Palmolive, Pantene, Prima, Rejoıce, Protex, Rejoice, Rexona, Rinso, Sensodyne, Viecnetta Vileda, Vanish, Vaseline, Veet

Giyim ürünleri: Tommy Hilfiger, Nike, Adidas, Polo, Ralph Lauren, Parizyen, Hugo Boss, Calvin Klein, Levi's, Timberland, Giorgio Armani