Türk sinemasının usta oyuncularından Perihan Savaş bir dönem 3 ayda 10 kilo vermiş. Şimdilerde 66 yaşında olan Savaş zayıflama sırrını açıkladı.
Bol bol yiyerek zayıfladığını belirten ünlü isim herkesi şaşırttı.
3 AYDA 10 KİLO
Usta oyuncu Perihan Savaş 2013 yılında diyetisyen kontrolünde kilo verdiğini açıklamıştı. Savaş, '3 ayda 10 kilo verdim. Protein ağırlıklı beslendim. Üç beyazdan uzak durdum' demişti. Bol bol yiyerek zayıfladığını belirten Savaş 'Listem oldukça geniş. Hatta hocamın bana verdiği pek çok şeyi yiyemiyorum. En önemlisi üç beyazdan uzak duruyorum. Zaten şeker kullanmazdım. Bende insilün direnci başlamıştı, onu kırmak gerekiyordu. Ona göre bir diyet programı uyguladım. Protein ağırlık beslendim. Sebzeleri bile etli yedim. Hedefimde 3 kilo daha var' diye konuşmuştu.
KOLESTROLE İNANMIYORUM
Ünlü oyuncu uzmanların protein ağırlıklı beslenmenin kolesterolü yükselttiği iddialarını ise doğru bulmadığını söylemişti. Savaş sözlerine şöyle devam etmişti: 'Kolesterole başından beri inanmıyorum. Tamamıyla ilaç firmaların yaratmış olduğu bir şey. Mesela bir aralar yumurta yenmeyecek diye kıyametler koptu, şimdi de Yumurta yiyebilirsiniz kolesterol yapmıyor' diyorlar. Beslenme düzenini iyi kurmanız gerekiyor. Her öğün yemek yemek şart. Öğün atlamamak gerekiyor. Bunu yaptığınızda düzgün bir şekilde kilo verebiliyorsunuz. Ama bünyeden bünyeye de değişiyor. Herkesin diyet yapmadan önce kan tahlillerini yaptırması gerekiyor.'
CANAN KARATAY UYARDI: 'KESİNLİKLE UZAK DURUN'
Prof. Dr. Canan Karatay herkesin mutfağında bulunan beyaz şekerle ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Şekerin, kanserli hücreleri beslediğini dile getiren Karatay, kanserden korunmak için şekerden uzak durulmasını önerdi. Karatay, şekerin insan hayatındaki zararlarına ilişkin şu ifadeleri kullandı: 'Bugün maalesef şeker hastalarına verilen listelerde 8-10 dilim ekmek var. Ondan sonra şeker hastalığı iyileşmez deniliyor. Şeker hastalığı ailede varsa dahi, o ailenin beslenmesine bağlıdır, yanlış beslenmesine bağlıdır. Kesinlikle genetik değildir. Şeker hastalığı da, kanser de iyileşir. Hiçbiri genetik değildir. Hepsi yediğimize, içtiğimize ve yaşama biçimimize bağlıdır. Burada bir şeyi açıklamak istiyorum. Açlık kan şekerinizi ölçtüğünüz zaman normal ise şeker hastalığım yoktur diye kanmayın. Ya tokluk şekerine bakılacak, ya da kan insülinine. En hassası kan, insülin değeridir. İnsülin en önemli hormonlardan biridir'
Aynı zamanda bir bardak şekerli içeceğin içerisinde 22 adet küp şeker bulunduğunu da dile getiren Karatay, şekerli tüm içeceklerden uzak durulması gerektiğini belirtti.