Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Pirola Varyantı Nedir? Belirtileri ve Korunma Yolları

Dünya genelinde yeni tip Covid-19 varyantı Eris, artışa geçerken, Pirola varyantı da uzmanları endişelendirmeye devam ediyor. Pirola veya BA.2.86, bu yaz ortaya çıkan en son Omicron türü olup, aşılardan kaçmayı kolaylaştırabilecek 34 mutasyona daha sahip olması uzmanlar arasında endişelere yol açıyor.

Yayın Tarihi: 01.10.2023 09:09
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Pirola Varyantı Nedir? Belirtileri ve Korunma Yolları

Dünya genelinde yeni tip Covid-19 varyantı Eris, artışa geçerken, Pirola varyantı da uzmanları endişelendirmeye devam ediyor.

Pirola veya BA.2.86, bu yaz ortaya çıkan en son Omicron türü olup, aşılardan kaçmayı kolaylaştırabilecek 34 mutasyona daha sahip olması uzmanlar arasında endişelere yol açıyor.

Pirola Varyantı Nedir?

Koronavirüs'ün omicron varyantına ait bir alt tür olan pirola varyantı, daha fazla mutasyona uğramış ve potansiyel olarak daha hızlı bulaşabilme özelliğine sahip olabileceği düşünülen bir virüs türüdür. Ayrıca, aşılara karşı daha dirençli olma ihtimali bulunmaktadır. Bu varyanta BA.2.86 adı da verilmiştir. Varyantın belirtilerinin şiddeti hakkında henüz kesin bilgiler olmasa da, bazı semptomları omicron varyantıyla benzerlik gösterirken, bazı belirtileriyle de omicrondan ayrılmaktadır.

Pirola Varyantı Belirtileri Neler?

Yaygın olarak görülen belirtiler arasında ateş, öksürük, halsizlik ve vücut ağrıları bulunmaktadır. Pirola varyantından korunmak için kalabalık ortamlarda maske kullanılması, kişisel hijyenin sıkı bir şekilde uygulanması ve bağışıklık sisteminin güçlü tutulması önerilmektedir.

Pirola Hangi Ülkelerde Var?

Pirola şu ana kadar dünya çapında 15 ülkede tespit edildi. Türkiye'de olduğuna dair resmi bir açıklama yapılmadı.