Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Piyasa Uzmanı Hatice Kolçak'tan Altın ve Dolar Kuruyla İlgili Tüyo

Piyasa uzmanı Hatice Kolçak, altın ve dolar kuruyla ilgili önemli tüyolar verdi. Ons altında büyük bir değişim beklenmezken, gram tarafında doların yerinde durduğunu ve alım fırsatı oluşturduğunu belirtti. Kolçak ayrıca, elinde Türk lirası bulunanların gram veya borsa alabileceğini söyledi. Ancak, kazanç sağlamak için uzun vadede sabretmek gerektiğini vurguladı. Küresel piyasalarda ise ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımının sonuna yaklaşıldığına dair beklentiler güçlenirken, Çin ekonomisine ilişkin olumsuz sinyallerin negatif bir seyir izlendiği ifade edildi.

Yayın Tarihi: 07.09.2023 17:00
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Piyasa Uzmanı Hatice Kolçak'tan Altın ve Dolar Kuruyla İlgili Tüyo

Piyasa Uzmanı Hatice Kolçak'tan Altın ve Dolar Kuruyla İlgili Tüyo

Piyasa uzmanı Hatice Kolçak, cebinde Türk lirası olanlara önemli uyarılarda bulundu. Ons altın ve dolar kuruna dair yaptığı tahminlerle dikkat çeken Kolçak, ons altında büyük bir değişim beklenmediğini, gram tarafında ise doların yerinde durduğunu ve alım fırsatı oluşturduğunu söyledi. Kolçak ayrıca, elinde Türk lirası bulunanların gram veya borsa alabileceğini belirtti. Ancak, kısa vadede değil uzun vadede kazanç sağlanabileceğini ve en az 1 yıl sabretmek gerektiğini vurguladı.

Negatif Seyir Devam Ediyor

Analistler, küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımının sonuna yaklaşıldığına dair beklentilerin güçlenmesine rağmen Çin ekonomisine ilişkin olumsuz sinyallerin negatif bir seyir izlendiğini belirtti. ABD'de açıklanan verilerin enflasyon baskısını hafiflettiğini ifade eden analistler, eylül ayındaki para politikası toplantısında faiz oranının sabit tutulacağı ihtimalinin yüzde 93 olduğunu söyledi.