Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Prof. Dr. Naci Görür'den Kütahya'nın Deprem Riski Uyarısı

Kütahya'nın yapısal gelişiminde deprem riskinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür, uzman görüşlerini paylaştı.

Yayın Tarihi: 27.09.2024 15:39
Güncelleme Tarihi: 27.09.2024 15:39

Prof. Dr. Naci Görür'den Kütahya'nın Deprem Riski Uyarısı

Prof. Dr. Naci Görür Kütahya'nın Depremselliğini Anlattı

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Yer Bilimleri Uzmanı olan Prof. Dr. Naci Görür, Kütahya'nın depremsel yapısı hakkında önemli bilgiler sundu. Kütahya'nın gelişimi sürecinde, deprem riskinin ciddiyetle ele alınması gerektiğini vurgulayan Görür, bu konu üzerinde durulması gerektiğini ifade etti.

Hezar Dinari Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik

Kütahya'nın İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Kütahya Belediyesi ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle düzenlediği "Kütahya'nın Depremselliği ve Depreme Dirençli Kütahya" konulu etkinlikte, katılımcılarla bilgi paylaşımında bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Görür, Anadolu genelinde depreme dayanıklı yapıların inşa edilmesi için gerekli uyarıları yaptığını belirtti.

Kütahya'nın Deprem Tarihi

Görür, Kütahya'nın tarihsel sürecinde yaşanan büyük depremler üzerinde durarak, "Kütahya, geçmişten günümüze önemli deprem olaylarına tanıklık etmiş bir şehir. Burada 6 ve 7 büyüklüğünde depremler meydana gelmiştir." dedi.

Yapılaşma ve Deprem Riski

Görür, Kütahya'daki yapılaşma şeklini eleştirerek, "Kütahya, zemin yapısında dikkat edilmeden inşa edilen binalar ile yanlış bir yol izliyor." ifadelerini kullandı. Ayrıca, sıvılaşma riski taşıyan zeminler hakkında bilgi vererek, mikro bölgeleme çalışmasının acilen yapılması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Son olarak, Prof. Dr. Görür, yetkililerin bu konuda gerekli teknik verileri değerlendirerek yönetim stratejileri geliştirmesi gerektiğini belirtti.

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi, yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İnşaat Mühendisleri...

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi, yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği, Mimarlar Odası, Kütahya Belediyesi ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Hezar Dinari Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Kütahya'nın Depremselliği ve Depreme Dirençli Kütahya" başlıklı programa katıldı. Görür, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.