Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

PTT'den Pazartesi Günü İtibarıyla 2.000 TL Ödeme Yapılacak! Yalnızca Kadınlara Veriliyor…

PTT'den Pazartesi Günü İtibarıyla 2.000 TL ödeme yapılacak. Yalnızca kadınlara verilecek olan bu destek ödemesi için başvurular e-devlet veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı üzerinden yapılabilecek. Ödemeler PTT şubeleri üzerinden gerçekleştirilecek.

Yayın Tarihi: 05.10.2023 18:46
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

PTT'den Pazartesi Günü İtibarıyla 2.000 TL Ödeme Yapılacak! Yalnızca Kadınlara Veriliyor…

PTT'den Pazartesi Günü İtibarıyla 2.000 TL Ödeme Yapılacak! Yalnızca Kadınlara Veriliyor…

Kadınlara büyük bir destek ödemesi verildi. Bu doğrultuda destek ödemesine ilişkin detaylar araştırılıyor. e-devlet üzerinden ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı üzerinden başvurular yapılabilecek. İşte detaylar… Kadınlara yönelik düzenli bir nakit yardımı kampanyası oluşturuldu. Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yürütülen sosyal destek programı kapsamında ödeme verilecek. Başvurular değerlendirilerek hak sahiplerine aylık 1.000 TL olmak üzere iki ayda bir 2.000 TL tutarında yardım yapılacak. Ödemeler PTT şubeleri üzerinden verilecek. 1000 TL yani toplamda 2000 TL ödeme veriliyor.

2000 TL Ödeme Verilecek

Eşi vefat etmiş ve maddi olarak sıkıntı yaşayan kadınlara devletten sunulan çeşitli sosyal destek programı oluşturuluyor. Bu programlardan biri de eşi vefat etmiş olan kadınlara yönelik düzenli yardım programı olarak belirtildi. Bu program Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bünyesinde yürütülüyor ve eşi vefat etmiş muhtaç durumunda olan kadınlar aylık 1000 TL olmak üzere 2 ayda bir 2.000 TL tutarında ödeme alıyor. Peki, bu yardımdan yararlanmak için hangi koşulları sağlıyor olmak gerekiyor?

2.000 TL Yardım İçin Gerekli Koşullar Açıklandı

2000 TL yardım ödemesi için gerekli koşulları hazırlandı. Eşi vefat etmiş olmak ve yeniden evlenmemiş olmak, herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan gelir veya maaş almıyor olmak, hanede yaşayan kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması, muhtaçlık durumunun bulunması gibi koşulların oluşması halinde ödemeler yapılıyor.

PTT Şubeleri Üzerinden Ödemeler Alınacak

PTT şubeleri üzerinden kadınlara yönelik yapılacak ödemeler yatırılacak. İlçede bulunan sosyal yardımlaşma vakfı üzerinden veya e-devlet üzerinden başvuru işlemleri gerçekleştiriliyor. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda ödemeler PTT şubelerinden yatırılıyor. Bu yardım programının yanı sıra eşi vefat etmiş kadınlara belediyelerden derneklerden ve vakıflardan çeşitli nakdi yardım ödemeleri de yapılıyor. Kıyafet, gıda, yakacak, kırtasiye, kira yardımları hakkında bilgi alarak bu yardımlar için de başvuru yapabilirsiniz. Eşi vefat etmiş kadınları topluma kazandırmak, yaşamlarını kolaylaştırmak, devlet ve sivil toplum kuruluşlarının görevleri arasında yer alıyor. Bu programdan haberdar olmak ve faydalanmak büyük bir öneme sahip.