Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ralli Dünyasının Gözdesi Oldu: Borsada Dolandırıcılık Yapıldı!

Ralli sporuyla ilgilenen 100'e yakın kişi, borsada kâr vaadiyle özel bir fona para aktardı. Ancak Müjgan D., eşi Cevdet D. ve oğlu Emre D. tarafından oluşturulan fon, dolandırıcılık amaçlı kullanıldı. Müşterilerinden aylık yüzde 8-10 kâr vaadiyle para toplayan Müjgan D., parayı borsada değerlendirdi. Ancak paraları havale yoluyla alırken açıklama kısımlarına, 'kooperatif ödemesi', 'çocukların okul ödemesi' gibi açıklamaları yazdırdırdı. Müşterilerine ara ara ödemeler yapan Müjgan D., nisan ayından itibaren kâr oranını yüzde 25'e çıkarmayı vaat etti. Ancak müşterilerin paralarını geri almak istemesi üzerine Müjgan D. tüm sosyal medya hesaplarını kapattı ve telefonlarına çıkmadı.

Yayın Tarihi: 06.06.2023 23:45
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Ralli Dünyasının Gözdesi Oldu: Borsada Dolandırıcılık Yapıldı!

Ralli Dünyasında Yeni Bir Dolandırıcılık Olayı

Bir özel bankanın eski şube müdürü Seçil Erzan'ın 80 milyon dolar dolandırıcılığından sonra, ralli sporuyla ilgili 100'e yakın kişi, borsada kâr vaadiyle özel bir fona para aktardı. Ancak Müjgan D., eşi Cevdet D. ve oğlu Emre D. tarafından oluşturulan fon, dolandırıcılık amaçlı kullanıldı.

İddialara Göre Nasıl Bir Yöntem Kullanıldı?

Müjgan D., müşterilerinden aylık yüzde 8-10 kâr vaadiyle para topladı ve parayı borsada değerlendirdi. Ancak paraları havale yoluyla alırken açıklama kısımlarına, 'kooperatif ödemesi', 'çocukların okul ödemesi' gibi açıklamaları yazdırdı. Müşterilerine ara ara ödemeler yapan Müjgan D., nisan ayından itibaren kâr oranını yüzde 25'e çıkarmayı vaat etti. Ancak müşterilerin paralarını geri almak istemesi üzerine Müjgan D. tüm sosyal medya hesaplarını kapattı ve telefonlarına çıkmadı.

Mağdurların İddiaları

Mağdurlar arasında eski Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü'nün akrabası Burak Sohtorik'in de olduğu belirtiliyor. Mağdurlardan N.C. 9 milyon lira verdiğini ancak sadece 3 milyonunu geri aldığını, T.B. ise 500 bin lira kaptırdığını iddia ediyor. Mağdurlar savcılığa başvurarak şikâyetçi oldu.