Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Renault Scenic E-Tech Electric: Yeni Elektrikli Crossover

Renault, Scenic modelinin elektrikli versiyonu olan Renault Scenic E-Tech Electric'i tanıtacak. Yeni Scenic, Renault'nun sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında geliştirilen ilk seri üretim otomobil olacak. Tasarımında bumerang şekilli gündüz LED'leri ve geniş gösteren ön kaput tasarımı dikkat çekiyor. Yeni Scenic, CMF-EV platformu üzerine inşa edilecek ve güç aktarma sistemi olarak %100 elektrikli bir motor kullanacak.

Yayın Tarihi: 13.07.2023 18:08
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Renault Scenic E-Tech Electric: Yeni Elektrikli Crossover

Renault Scenic E-Tech Electric İle Yeni Bir Dönem Başlıyor

Geçen yıl Paris'te tanıtılan Scenic Vision konseptiyle birlikte uzun yıllardır MPV formuyla tanıdığımız Scenic isminin artık crossover pazarında anılacağını görmüştük. Aradan geçen bir yıllık süreçte hızlı bir ilerleme kaydeden Fransız üretici, artık Renault Scenic E-Tech Electric isimli üretim versiyonunu karşımıza çıkarmaya hazır. Yeni Renault Scenic, 4 Eylül Pazartesi günü Münih'te düzenlenecek olan IAA Mobilite Fuarı'nda tanıtılacak.

Renault Scenic'in Tasarımı ve Özellikleri

Söz konusu model, Renault'nun yeni sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında geliştirilen ilk seri üretim otomobil olarak karşımıza çıkacak. Renault Scenic ayrıca, geçtiğimiz yıldan bu yana faaliyette olan Renaulution stratejisinin de ikinci C segment elektrikli otomobili olacak. Yeni Scenic'in tasarımında, bumerang şekilli gündüz LED'leri, geniş gösteren ön kaput tasarımı ve dinamik bir hava yaratan arka taraf gibi özellikler dikkat çekiyor.

Scenic'in Teknik Özellikleri

Yeni Renault Scenic, ittifak içerisindeki diğer modeller olan Megane E-Tech Electric ve Nissan Ariya gibi CMF-EV platformu üzerine inşa edilecek. Güç aktarma sistemi olarak %100 elektrikli bir motor bekleniyor ve güç seçenekleri 215 hp ila 389 hp arasında değişen, 65 veya 90 kWsa'lik batarya ile donatılan versiyonlar olabilir.