Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ronny Jackson: Trump’a Suikast Girişiminde Yaralanmanın Kaynağı Mermi

Eski Beyaz Saray doktoru Ronny Jackson, Trump'ın suikast girişiminde yaralanmasına dair tartışmalara açıklık getirdi.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 22:45
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 22:45

Ronny Jackson: Trump’a Suikast Girişiminde Yaralanmanın Kaynağı Mermi

Trump’a Yönelik Suikast Girişimi

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray doktoru Ronny Jackson, Trump’ın suikast girişimi sırasında sağ kulağından mermi ile yaralandığını açıkladı.

Yaralanma Üzerine Açıklamalar

Jackson, suikast sırasında Trump’ın sağ kulağından neyin isabet ettiğine dair tartışmalara dair şu ifadeleri kullandı: "Bunun bir mermiden başka bir şey olduğuna dair kesinlikle hiçbir kanıt yok."

Kongre Oturumunda Tepkiler

Jackson, 24 Temmuz’da yapılan Kongre oturumunda, FBI Direktörü Christopher Wray’ın sözlerine atıfta bulunarak "Kongre, hem hastane hem de benim tarafımdan doğrulanan bu kaydı düzeltmeli. Wray, yanlış ve başka bir şey öne sürmek uygunsuz." şeklinde tepki gösterdi.

Wray’ın Açıklamaları

FBI Direktörü Wray, verdikleri ifadede "Trump'ın sağ kulağından yaralanmasına neden olan bir mermi mi yoksa şarapnel ya da cam parçası mı?" sorularının gündemde olduğunu belirtmişti. Bu olay üzerine Trump, Truth Social hesabından Wray’a yanıt verdi ve 'FBI'nın konuyla ilgili gerekli incelemeleri yapmadığını' ifade etti.

Olay Anı ve Sonrası

New York Times’a göre, olay anında yapılan video analizlerine göre Trump’ın yaralanma sebebinin merminin sağ kulağını sıyırması olduğu sonucuna varıldı.

Trump, 13 Temmuz’da Pennsylvania’daki bir seçim mitinginde silahlı bir saldırıya uğramıştı. Bu saldırı sonucunda bir kişi hayatını kaybetmiş, iki kişi yaralanmış ve ABD Gizli Servisi saldırganı etkisiz hale getirmişti. FBI, bu durumu suikast girişimi olarak tanımladı ve saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğu bildirildi.