Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Rusya, Ukrayna'nın Kırım'a Çıkarma Girişimini Engelledi

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ya ait birliklerin uçaksavar füzesi ve insansız hava araçlarının desteği ile dün gece Kırım yarımadasına çıkarma girişiminde bulunduğunu bildirdi. Ukrayna'nın gece saatlerinde Rusya topraklarındaki tesislere uçak tipi insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı girişiminde bulunduğu bilgisi verilen açıklamada, hava savunma sistemlerince Belgorod, Bryansk ve Kursk bölgeleri hava sahalarında Ukrayna'ya ait 31 uçak tipi İHA'nın tespit edilerek imha edildiği kaydedildi.

Yayın Tarihi: 04.10.2023 15:02
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Rusya, Ukrayna'nın Kırım'a Çıkarma Girişimini Engelledi

Rusya, Ukrayna'ya Ait Uçaksavar Füzesini İmha Etti

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, gece saatlerinde Ukrayna askerlerinin Kırım'a girme girişiminde bulunduğu belirtildi. Açıklamada, Karadeniz'in kuzeybatısında Tarhankut burnu yönünde ilerleyen Ukrayna silahlı kuvvetleri çıkarma birliğinin Kırım topraklarına girme girişiminin, Rusya hava kuvvetlerine ait uçaklar, hızlı askeri bot ve 3 deniz motosikleti ile engellendiği ifade edildi. Ukrayna'nın gece saatlerinde Rusya topraklarındaki tesislere uçak tipi insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı girişiminde bulunduğu bilgisi verilen açıklamada, hava savunma sistemlerince Belgorod, Bryansk ve Kursk bölgeleri hava sahalarında Ukrayna'ya ait 31 uçak tipi İHA'nın tespit edilerek imha edildiği kaydedildi.

Ukrayna'nın Kırım Çıkarması Engellendi

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ya ait birliklerin uçaksavar füzesi ve insansız hava araçlarının desteği ile dün gece Kırım yarımadasına çıkarma girişiminde bulunduğunu bildirdi. Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada Ukrayna'ya ait Neptün uçaksavar füzesinin imha edildiği bildirildi. Rus haber ajanslarına göre dün akşam yerel saatle 20.30 sularında yarımadada hava saldırısı alarmı verildi ve Kiev'e ait uçaksavar füzesi vuruldu. Karadeniz'in kuzeybatısında Tarhankut burnu yönünde ilerleyen Ukrayna silahlı kuvvetleri çıkarma birliğinin Kırım topraklarına girmeye çalıştığı, Rusya'ya ait kuvvetlerin ise Kiev'in girişimini engellediği belirtildi. Sivastopol Valisi Mikhail Razvovhaev ise Ukrayna'ya ait bir insansız hava aracının imha edildiğini bildirdi. İHA'nın parçalarının bir binanın çatısına düştüğü belirtildi. Öte yandan Belgorod, Bryansk ve Kursk bölgelerinde Ukrayna'ya ait 31 uçak tipi İHA'nın imha edildiği bildirildi.