Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Rusya, Ukrayna'ya Ait İnsansız Hava Araçlarını Vurdu: Batı'nın Yardımları Azalıyor

Rusya, Ukrayna'ya ait insansız hava araçlarını vurduğunu duyururken Batılı müttefiklerin yardımlarının azaldığı ve Ukrayna'nın mühimmat stoklarının tükenmekte olduğu belirtiliyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, hava savunma sistemi yardımı talebini yineledi. Avrupa Parlamentosu, Ukrayna ihtilafının AB bütçesini tükettiğini itiraf etti. İngiltere'nin Ukrayna'ya sağlayabileceği silah stokunun tükendiği ve Ukrayna'nın Rusya'ya karşı kullandığı mühimmatın büyük bir kısmının NATO'dan geldiği belirtildi. Ukrayna hükümeti, Batı'dan umduğu askeri desteği alamadığı için umutsuzluğa kapıldı.

Yayın Tarihi: 05.10.2023 14:11
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Rusya, Ukrayna'ya Ait İnsansız Hava Araçlarını Vurdu: Batı'nın Yardımları Azalıyor

Rusya, Ukrayna'ya ait çok sayıda insansız hava aracını vurduğunu duyururken Ukrayna'nın Batılı müttefikleri mühimmat stoklarının tükenmekte olduğunu ve bunun Kiev'in Rusya'ya karşı mücadelesini etkileyebileceğini belirtiyor.

NATO cephaneliğindeki mühimmat stoklarının azalmasıyla beraber Batı'nın Ukrayna'ya göndereceği silah stoklarının da azaldığı belirtiliyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın saldırılarına karşı hava savunma sistemi yardımı talebini yineledi.

AST toplantısına ev sahipliği yapan İspanya'nın Başbakanı Pedro Sanchez, Ukrayna'ya destek ve birlik mesajı vermeye devam edeceklerini, Zelenskiy ile ikili bir görüşme yapacağını söyledi.

Avrupa Parlamentosu, Ukrayna ihtilafının AB bütçesini tükettiğini itiraf etti. Avrupa Birliği, artan enerji fiyatları ve enflasyonla mücadele için daha fazla fona ihtiyaç duyduğunu belirtti.

İngiltere'nin Ukrayna'ya sağlayabileceği silah stokunun tükendiği belirtildi. Ukrayna'nın Rusya'ya karşı kullandığı mühimmatın büyük bir kısmı NATO'dan geliyor.

Ukrayna hükümeti, Batı'dan umduğu askeri desteği alamadığı için umutsuzluğa kapıldı. Rusya'nın askeri üretimi artarken, Ukrayna'nın durumu daha da tehdit edici hale geldi.