Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Rusya ve İsrail Karşılaştırmasını Reddediyoruz

Amerika Birleşik Devleti'nin Gazze politikasıyla Rusya-Ukrayna savaşındaki politikasının farklı olduğu iddialarına yanıt geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Rusya ve İsrail arasındaki her türlü denkliği reddettiğini belirtti. İsrail'in savaş hukukunu ve masum sivilleri koruyacak şekilde kendisini teröre karşı savunma hakkını desteklediklerini ifade etti.

Yayın Tarihi: 30.10.2023 11:11
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Rusya ve İsrail Karşılaştırmasını Reddediyoruz

Rusya ve İsrail Karşılaştırmasını Reddediyoruz

Amerika Birleşik Devleti'nin Gazze politikasıyla Rusya-Ukrayna savaşındaki politikasının farklı olduğu iddialarına yanıt geldi. CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy'a konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Rusya ve İsrail arasındaki her türlü denkliği reddediyoruz dedi.

Hamas, Rusya Komşu Demokrasileri Yok Etmek İstiyor

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin CNN TÜRK'e özel olarak yaptığı açıklamalarını Paksoy, CNN TÜRK Masası programında aktardı. Paksoy, yetkilinin iki savaşta hayatını kaybeden siviller arasında çifte standart uyguladıkları iddialarını reddettiğini söyledi. Yetkili, Rusya lideri Putin ile Hamas'ı bir konuda ortak paydada buluştuğunu vurguladı. Hamas ve Putin farklı tehditleri temsil ediyor ancak bunu ortak olarak paylaşıyorlar. İkisi de komşu demokrasiyi yok etmek istiyor diye konuştu.

İsrail'in Kendini Savunmasını Destekliyoruz

Paksoy, İsrail'in savaş suçu işlediği iddialarıyla ilgili sorulan soruya da yetkilinin cevap verdiğini söyledi. İsrail'in savaş hukukunu ve masum sivilleri koruyacak şekilde kendisini teröre karşı savunma hakkını desteklemeye devam ediyoruz dediğini aktardı.