Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Eris Varyantı ile İlgili Açıklama Yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de Eris varyantına henüz rastlanmadığını açıkladı. Vatandaşların tedirgin olmaması gerektiğini belirten Koca, Omicron'dan daha güçlü bir varyantın görülmediğini söyledi.

Yayın Tarihi: 06.09.2023 21:38
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Eris Varyantı ile İlgili Açıklama Yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Eris Varyantı ile İlgili Açıklama Yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Beştepe’de gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir muhabirin Eris varyantına ilişkin Türkiye’de risk durumu olup olmadığını sorması üzerine Koca, “Biliyorsunuz Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüze bağlı referans laboratuvarlarımız var. Referans laboratuvarlarımızda sürekli analizler yapılıyor. Omicron’un alt varyantlarını görüyoruz. Bunu uluslararası kamuoyu ile de paylaşıyoruz. Ortak bir platform var ve biz aktif üyelerinden biriyiz.

Meğerse Eris Varyantı Türkiye'de yokmuş! Koronavirüs testi yapmak yasaklanmış, peki Eris Varyantı nasıl tespit edilecek Sağlık Bakanı'na sormak lazım

ERİS VARYANTINA RASTLANMADI

Ama Eris varyantına henüz rastlanmadı. Vatandaşlarımızın tedirgin olmasını gerektiren hiçbir durum söz konusu değil. Eski günlere dönmek gibi bir durum asla söz konusu değil. Vatandaşımız müsterih olsun. Şu an gördüğümüz hiçbir varyantın virülansı yani hasta etme gücü, Omicron’dan daha yüksek değil.

Onun için asla endişeye mahal yok. Gripten nasıl korunuyorsak aynı şekilde korunacağız. Kalabalık ortamlarda yaşlı ve kronik hastalarımız gripten kendilerini nasıl korumaları gerekiyorsa aynı şekilde korumaya devam edecekler. Hastalık belirtisi olanlar da maskesini takarak veya mümkün mertebe başkalarıyla teması en aza indirerek gündelik hayatlarına devam etmeliler. Yeni bir aşılama dönemi ise söz konusu değil” ifadelerini kullandı.