Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Kabine Toplantısı Sonrası Açıklamalar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda, 4 bin Suriyeli sağlıkçının istihdam edilmesi konusuyla ilgili çarpıtılan açıklamalarını düzeltti. Ayrıca, yerli aşı üretimi ve kızamık salgını iddiaları hakkında da bilgi verdi.

Yayın Tarihi: 04.07.2023 12:24
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Kabine Toplantısı Sonrası Açıklamalar

ÜCRET ÖDENMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 4 bin Suriyeli sağlıkçının istihdam edilmesi konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Koca, yabancı misyonlara bilgi vermek üzere yapılan bir konuşmada, Göçmen Sağlığı Merkezleri'nin yabancılara hizmet ettiğini ve Suriyeli sağlık çalışanlarının geçici süreyle sözleşmeli olarak istihdam edildiğini belirtti. Ayrıca, Suriyeli sağlık çalışanlarına herhangi bir ücret ödenmediğini vurguladı.

AŞIDA YERLİLEŞME ORANIMIZ YÜKSELİYOR

Bakan Koca, Hıfzıssıhha merkezinin inşaatının devam ettiğini ve tamamlandığında bugün kullanılan aşıların yüzde 86'sının yerli üretilir hale geleceğini söyledi. Şu anda Hepatit-A, suçiçeği ve kuduz aşılarının yerlileştirildiğini ifade eden Koca, hedeflerinin Türkiye'nin yeniden aşı üretebileceğini göstermek olduğunu belirtti.

KIZAMIK SALGINI İDDİALARI

Bakan Koca, kızamık salgını iddialarına ilişkin olarak, bir salgın durumunun söz konusu olmadığını ve tespit edilen vakalar için gerekli tedavilerin uygulandığını açıkladı. Ayrıca, kızamığın göç nedeniyle birçok ülkede arttığını ve Türkiye'de de bölgesel vakaların olduğunu belirtti. Vatandaşlardan aşılarını eksik veya hiç yaptırmamış çocuklarını aşılatmalarını özellikle önerdi.