Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sağlık Bakanı Memişoğlu: M Çiçeği Virüsüne Karşı Hazırlıklıyız

Sağlık Bakanı Memişoğlu, M çiçeği virüsüne karşı alarmlarının sürekli açık olduğunu belirtti ve vatandaşa güven verdi.

Yayın Tarihi: 23.08.2024 14:40
Güncelleme Tarihi: 23.08.2024 14:40

Sağlık Bakanı Memişoğlu: M Çiçeği Virüsüne Karşı Hazırlıklıyız

Sağlık Bakanı Memişoğlu'dan Hatay Açıklamaları

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Hatay'da gerçekleştirdiği basın toplantısında M çiçeği (mpox) virüsü hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Memişoğlu, "Emin olun biz her gün, her saniye bununla ilgili alarm halindeyiz, ancak şu ana kadar tanısı konulmuş bir hastamız yok. İnşallah da olmaz ama olursa da üstesinden geleceğimizi bilmenizi istiyorum" dedi.

Hatay'da Deprem Sonrası Yeniden Yapılanma

Memişoğlu, AFAD Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen İl Değerlendirme Toplantısı'nın öncesinde, 6 Şubat 2023'te yaşanan depremler dolayısıyla hayatını kaybedenlere rahmet ve yaralılara şifa diledi. Hatay'ın yeniden iyi bir şehir olmaya başladığını vurgulayan Memişoğlu, "Tabii ki bazı eksikler var; ancak çok kısa zamanda bunların da üstesinden gelineceğini görüyorum. Esasında yeni bir Hatay, yeniden bir Hatay'ı inşa etme sürecindeyiz" şeklinde konuştu.

Sağlık Hizmetleri ve M Çiçeği Virüsü

Hatay'da 6 yeni hastane inşa edildiğini belirten Bakan Memişoğlu, şehir hastanesinin de ihalesinin en kısa zamanda gerçekleştirileceğini ifade etti. M çiçeği (mpox) virüsüyle ilgili gelen endişelere yanıt veren Memişoğlu, "Toplumumuzda panik olmamalı. Biz her türlü hazırlığımızı yaptık ve bu hastalığın üstesinden gelebilecek gücümüz var" diyerek bireysel temizliğin ve hijyenin önemine vurgu yaptı.

Toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu (sağ 3), AFAD Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen İl...

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu (sağ 3), AFAD Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen İl Değerlendirme Toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu. Programda, Hatay Valisi Mustafa Masatlı (sol 3), AK Parti Hatay Milletvekili Kemal Karahan (solda), AK Parti Milletvekili Abdulkadir Özel (sol 2) ve AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal (sağ 2) da yer aldı.