Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Salda Gölü'nde Tahrip İddiası Üzerine Burdur Valiliği'nden Açıklama

Burdur Valiliği, Salda Gölü'nde kepçe ile yapılan tahrip iddialarına yanıt vererek bir yabancı uyruklu kişiye ceza kesildiğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 14:39
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 14:39

Salda Gölü'nde Tahrip İddiası Üzerine Burdur Valiliği'nden Açıklama

Salda Gölü'nde Tahrip İddialarına Resmi Açıklama

Burdur Valiliği, Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü sahilinin kepçe ile tahrip edildiği yönündeki iddialara yanıt verdi. Valilik, sosyal medya üzerinden yayımlanan haberlere yanıt olarak, yabancı uyruklu bir kişinin bölgeye araçla girdiğini ve bu kişi hakkında idari yaptırım kararı alındığını duyurdu.

İlk Gelişmeler

Burdur Valiliği'nin açıklamasına göre, 21 Nisan tarihinde Doğanbaba köyü ile Kayadibi Mahallesi arasında bulunan sahil alanına izinsiz bir şekilde araçla giren A.K. isimli yabancı uyruklu kişinin olay sonrası çamura saplandığı bildirildi. Olayı gören jandarma ekipleri, aracı mahsur kaldığı yerden kurtardı.

Cezai İşlem Uygulandı

Açıklamada, yabancı uyruklu şahsa, yasak olan bölgeye giriş yaparak Kabahatler Kanunu'na muhalefetten 2 bin 52 lira idari yaptırım cezası uygulandığı belirtildi. Valilik, bu tür eylemlerin doğaya verilen zarara yol açabileceğinin farkında olduklarını ifade etti. Sonuç olarak, Burdur Valiliği konuya ilişkin gereken cezai işlemleri yapmakta kararlıdır ve doğanın korunması adına yasakların ihlal edilmemesi gerektiğini vurgulamaktadır.