Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Samsun'da Bir Aile Boğulma Tehlikesi Geçirdi

Samsun'da serinlemek için denize giren 6 kişilik aile, boğulma tehlikesi atlattı. Bir grupla birlikte kurtarıldılar.

Yayın Tarihi: 07.09.2024 22:03
Güncelleme Tarihi: 07.09.2024 22:03

Samsun'da Bir Aile Boğulma Tehlikesi Geçirdi

Samsun'da Boğulma Tehlikesi

Samsun'un Atakum ilçesinde serinlemek amacıyla denize giren 6 kişilik aile, boğulma tehlikesi geçirdi. Kahramanmaraş'tan yolculuk eden aile, Mustafa ve Emine Ak çiftinin Alper, Sena, Kutay ve Efkan isimli çocuklarıydı.

Olay Anı

Aile, Türk-İş mevkiinde denize girdikten bir süre sonra boğulma riskiyle karşı karşıya kaldı. Durumu fark eden çevredeki vatandaşlar, hemen yetkililere haber vererek yardım çağrısında bulundu.

İhbar üzerine Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı cankurtaranları, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü ekipleri hızlıca olay yerine sevk edildi.

Kurtarma Çalışmaları

Olay yerine intikal eden ekipler, çocuklardan 3'ünü vatandaşlar tarafından sudan çıkarılmış olarak buldu. Ancak anne Emine ve baba Mustafa Ak ile birlikte Alper Ak, cankurtaranlar tarafından bilinci kapalı bir şekilde denizden çıkarıldı.

Kurtarılan aile üyeleri, 112 Acil Sağlık ekiplerince hemen Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ve kentteki özel hastanelere sevk edildi. Ailenin, çocuklarını Aziz Atik Fen Lisesi'ne kaydettirmek için Kahramanmaraş'tan Samsun'a geldikleri öğrenildi.

Sessiz Yürüyüşte Olaya Müdahale

Bu sırada sahilde bulunan ve olayın tanığı olan Filistinli Ahmed Hattab, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her hafta düzenledikleri sessiz yürüyüşte bulunduklarını ifade etti. Hattab, yardım çağrılarını duyunca denize daldıklarını ve canları pahasına aileyi kurtardıklarını söyledi:

"Batı Şeria bölgesinden gelen arkadaşlarımla birlikte toplam 4 kişi denize koştuk. Arkadaşlarımız 3 kişiyi sudan çıkardı. Sudan kurtarılan kişilere ambulans gelene kadar ilk yardım yaptık. Ardından sahil güvenlik ve dalgıç polisleri de olay yerine intikal ederek kalanları kurtardı."

Kahramanmaraş'tan Samsun'a çocuklarını fen lisesine kaydettirmek için gelen 6 kişilik aile...

Kahramanmaraş'tan Samsun'a çocuklarını fen lisesine kaydettirmek için gelen 6 kişilik aile, serinlemek için girdikleri denizde boğulma tehlikesi geçirdi. Karadeniz Sahil Güvenlik Komutanlığı botu, denizde kaybolan aileyi aradı.