Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Samsun'da Boğulma Tehlikesi Geçiren Aile Kurtarıldı

Kahramanmaraş'tan Samsun'a gelen bir aile denizde boğulma tehlikesi geçirdi. Ekipler ve vatandaşlar tarafından kurtarıldılar.

Yayın Tarihi: 07.09.2024 19:58
Güncelleme Tarihi: 07.09.2024 19:58

Samsun'da Boğulma Tehlikesi Geçiren Aile Kurtarıldı

Samsun'da Boğulma Tehlikesi

Kahramanmaraş'tan Samsun'a seyahat eden bir aile, serinlemek amacıyla girdikleri denizde boğulma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Olayın Gelişimi

Mustafa ve Emine Ak çifti, çocukları Alper, Sena, Kutay ve Efkan ile birlikte Atakum ilçesinin Türk-İş mevkiinde denize girdi. Bir süre sonra boğulma tehlikesi geçirmeye başlayan aileyi gören çevredekiler hemen durumu yetkililere bildirdi.

Kurtarma Çalışmaları

İhbarın ardından; Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı cankurtaranlar, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü ve sağlık ekipleri hızla olay yerine intikal etti.

Çocuklardan üçü, çevredeki vatandaşlar tarafından hızla sudan çıkartılarak kurtarıldı. Anne Emine, baba Mustafa ve çocukları Alper Ak ise cankurtaranlar tarafından bilinci kapalı bir şekilde denizden çıkarıldı.

Ailenin Durumu

Boğulma tehlikesi yaşayan aile, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ile kentte bulunan özel hastanelere götürüldü. Ailenin, çocuklarını Samsun'daki Aziz Atik Fen Lisesi'ne kaydettirmek üzere kente geldikleri öğrenildi.

Kahramanmaraş'tan Samsun'a çocuklarını fen lisesine kaydettirmek için gelen 6 kişilik aile...

Kahramanmaraş'tan Samsun'a çocuklarını fen lisesine kaydettirmek için gelen 6 kişilik aile, serinlemek için girdikleri denizde boğulma tehlikesi geçirdi. Karadeniz Sahil Güvenlik Komutanlığı botu, denizde kaybolan aileyi aradı.