Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Samsun ve Çevresinde İsmail Heniyye İçin Gıyabi Cenaze Töreni Düzenlendi

Samsun, Amasya, Kastamonu ve Sinop'ta İsmail Heniyye için gıyabi cenaze namazı gerçekleştirildi, dua ve tekbirler okundu.

Yayın Tarihi: 02.08.2024 15:10
Güncelleme Tarihi: 02.08.2024 15:10

Samsun ve Çevresinde İsmail Heniyye İçin Gıyabi Cenaze Töreni Düzenlendi

Samsun ve Çevre İllerde Gıyabi Cenaze Namazı

İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için, Samsun, Amasya, Kastamonu ve Sinop'da gıyabi cenaze namazları kılındı.

Samsun'daki Tören

Samsun'da, İl Müftüsü Süleyman Çakır tarafından Cuma namazı sonrası Büyük Cami'nde gıyabi cenaze namazı icra edildi.

Namazın ardından, Heniyye ve İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinliler için dualar edildi, tekbirler getirildi. Gıyabi cenaze namazına çok sayıda vatandaş, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri katıldılar.

Amasya'da Gıyabi Cenaze Namazı

Amasya'da, Sultan II. Bayezid Camisi'nin avlusunda, Cuma namazı sonrasında cemaat bir araya gelerek Heniyye için gıyabi cenaze namazı kıldı.

İl Müftüsü Durmuş Ayvaz tarafından kıldırılan namazın ardından, Heniyye ve İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için dualar yapıldı. Törene Vali Yılmaz Doruk, AK Parti Milletvekilleri Haluk İpek ve Hasan Çilez de katıldı.

Kastamonu ve Sinop'taki Törenler

Kastamonu'da, Nasrullah Camisi avlusunda, Cuma namazı sonrasında gıyabi cenaze namazı kılındı. Dolaşıma katılanlar; sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar oldu.

Sinop'ta ise, İl Müftüsü Paşa Bektaş tarafından Alaaddin Camisi'nde Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. Bu törende Vali Mustafa Özarslan, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için...

İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için Samsun'da cuma namazı çıkışı Büyük Cami'de gıyabi cenaze namazı kılındı.