Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Savunmada Yapay Zeka ve Otonomi: SAHA EXPO'da Öne Çıkan Gelişmeler

SAHA EXPO'da yapay zeka ve otonomi konuları uzmanlarca ele alındı, işbirliği vurgulandı.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 20:53
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 20:53

Savunmada Yapay Zeka ve Otonomi: SAHA EXPO'da Öne Çıkan Gelişmeler

Yapay Zeka ve Otonomi Konuları SAHA EXPO'da Tartışıldı

5 Ekim 2023 tarihinde düzenlenen SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı’nın ikinci gününde, yapay zeka ve otonom sistemler konuları önemli panellerde ele alındı.

Paneldeki Öne Çıkan Temalar

Savunma Sanayi ve Yapay Zeka Kümelenmesi

Panelin moderatörlüğünü üstlenen Oğuz Hamşioğlu, katılımcılara gelişmiş teknolojilerin savunma sanayine katkılarını açıkladı. Cemil Sağıroğlu, yapay zekanın büyük veriyi analiz edebilme kapasitesinin, savunma stratejilerini optimize etme ve insan riskini azaltma konusunda önemli avantajlar sağladığını ifade etti.

Sağıroğlu, "Yapay zekanın analitik becerileri, potansiyel tehditlerin önceden tespit edilmesine yardım ediyor ve böylece savunma sistemlerini proaktif hale getiriyor." şeklinde konuştu.

Akademik ve Sektörel İşbirliği Önerileri

Ahmet Bahadır Bülbül, savunma sanayi alanında akademi ile özel sektör işbirliğinin önemine değindi. Savunma Sanayi Yapay Zeka Kümelenmesi’nin kurulmasının, bu etkileşimi sağlamak için bir adım olduğunu vurguladı.

Bülbül, "Akademi, teknolojiyi geliştiren taraf; firmalar ise bu teknolojileri kullanan taraf olarak ön plana çıkıyor. Dolayısıyla, akademik çalışmaların savunma sanayine yönelmesi için veri setlerinin oluşturulması gerekiyor." dedi.

Otonom Sistemlerin Geleceği

Cemal Fatih Kuyucu, BAYKAR'daki yapay zeka uygulamalarının çevresel farkındalık ve güvenilirlik gibi alanlara odaklandığını belirtti. Kuyucu, "Teknolojinin gelişimiyle birlikte otonom sistemlerin doğal dil ile etkileşim kurabileceğini düşünüyoruz." diye ekledi.

Bu paneller, savunma sanayiinde yapay zekanın ve otonom sistemlerin potansiyelini keşfetmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul tarafından Cumhurbaşkanlığı...

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde organize edilen, 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının desteklediği, Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı 2. gününde panellerle devam ediyor. "Savunmada Gelişen Teknolojiler: Yapay Zeka ve Otonomi" paneli, SASAD Genel Sekreteri Dr. Oğuz Hamşioğlu (solda), moderatörlüğünde yapıldı. BİTES Genel Müdürü Cemil Sağıroğlu (sol 2), SSB Siber Güvenlik ve Bilişim Sistemleri Daire Başkanı Ahmet Bahadır Bülbül (sağ 2), BAYKAR Yapay Zeka Teknolojileri Birim Lideri Cemal Fatih Kuyucu (ortada) ve Güvenlik Analisti Elisabeth Gosselin Malo (sağda) panelde konuşmacı olarak yer aldı.