Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sayılarla Zeka Testleri

Alışveriş yaparken, zor işlemlerin üstesinden gelmeye çalışırken, bir şeyleri derecelendirirken rakamlar sihirli değneğimiz oluverir. Genel kabul gren kanı sayısal zekası yüksek olanların sayılara ilgi duyacağı yönünde olsa da gerçek böyle değildir. Birden fazla zeka çeşidi vardır ve hepsi de yaşamını kolaylaştırmak idame ettirmek için sayılara rakamlara ihtiyaç duyar. İhtiyacın dışında anlam bile katar. Bazı sayıların onun için bereketli olduğuna inanır kişi. Rakamların kullanım alanı saymakla bitmeyecek gibi. Ama bir amacı var ki tüm dikkatleri üzerine toplar. Gözler aranan rakamı bulmak için dikkat kesilir. Hem eğlenceli hem de büyük dikkat isteyen zeka testlerinin sayılardan oluşmuş versiyonları oldukça ilgi görüyor. Nedir bu zeka testleri? İnsanların görsel zekasıyla ilişkili olan bu testler muhakeme becerileri, el-göz koordinasyonu hız konusunda bilgi verir. Akranlar arası kıyas imkanı sağlar. Zihinsel bazı performanslar hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlar. Ancak öyle testler v

Yayın Tarihi: 10.10.2023 18:12
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Sayılarla Zeka Testleri

Alışveriş yaparken, zor işlemlerin üstesinden gelmeye çalışırken, bir şeyleri derecelendirirken rakamlar sihirli değneğimiz oluverir.

Genel kabul gren kanı sayısal zekası yüksek olanların sayılara ilgi duyacağı yönünde olsa da gerçek böyle değildir. Birden fazla zeka çeşidi vardır ve hepsi de yaşamını kolaylaştırmak idame ettirmek için sayılara rakamlara ihtiyaç duyar. İhtiyacın dışında anlam bile katar. Bazı sayıların onun için bereketli olduğuna inanır kişi. Rakamların kullanım alanı saymakla bitmeyecek gibi. Ama bir amacı var ki tüm dikkatleri üzerine toplar. Gözler aranan rakamı bulmak için dikkat kesilir.

Hem eğlenceli hem de büyük dikkat isteyen zeka testlerinin sayılardan oluşmuş versiyonları oldukça ilgi görüyor. Nedir bu zeka testleri? İnsanların görsel zekasıyla ilişkili olan bu testler muhakeme becerileri, el-göz koordinasyonu hız konusunda bilgi verir. Akranlar arası kıyas imkanı sağlar. Zihinsel bazı performanslar hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlar. Ancak öyle testler var ki insan şaşıp kalıyor. Gözler testteki illüzyonlar sebebiyle neye bakacağını ne bulacağını şaşırıyor. Göründüğü kadar basit olmayan bu testleri çözmek kabiliyet istiyor. Çünkü optik illüzyonlar gözü yanıltabiliyor, farklı algılamalara sebebiyet verebiliyor.

Sayıyı bulan kendi ile övünmeli? Nerede bu sayı? Zeka bulmacaları hem beyin gelişimize katkı sağlar hem de zeka gelişiminde etkilidir. Zeka testlerinin düzenli olarak çözülmesi unutkanlık giderici bir şifadır. Beyin fonksiyonlarını ve işleyişini hızlandıran bu testler kişilerin muhakeme yeteneğini geliştirir. Beyin gücü sınamak ve sınırlarınızı zorlamak istiyorsanız illüzyon testleri tam da size göre. Testte yan yana 6 sayısı dizilmiş gibi görünse de dikkat algısı yüksek olanlar arada farklı bir sayı olduğunu görecek. 666 şeklinde ilerleyen testte gizlenmiş bir 9 rakamı bulunmakta. Görsel zekasına güvenenler bu rakamı kolaylıkla bulacaktır. Ama uzun uzun arayışla bulmanın bir anlamı yok. Tam 10 saniyeniz var. 10 saniye içinde sayıyı bulun ve üstün zekanızı tescilleyin. Gözlerinizi teste kilitleyin ve saniyeler içinde aykırı sayıyı bulun. Kendinizi ispatlama sırası şimdi sizde! Başarılar dileriz.