Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Selahattin Demirtaş Kobani Davası'nda Konuştu

Kobani davasının duruşmasında konuşan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçimlerden sonra yargı sürecinin yavaşladığını ve yeni ittifaklar konuşulduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 07.08.2023 17:14
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Selahattin Demirtaş Kobani Davası'nda Konuştu

HDP'li Siyasetçilerin Yargılandığı Kobani Davası'nda Demirtaş Konuştu

Kobani davasının duruşmasında konuşan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçimlerden sonra yargı sürecinin yavaşladığını ve yeni ittifaklar konuşulduğunu belirtti. Ayrıca, cezaevinde tutuklu bulunan sanıkların duruşmayı uzatmaya yönelik gerekçelerini sorguladı ve mütalaanın anlaşılmaktan uzak olduğunu ifade etti.

Kışanak'ın Mikrofonu Kapatıldı

Gültan Kışanak'ın duruşma periyotlarına ilişkin eleştirileri üzerine mikrofonu kapatıldı ve bu duruma sanıklar ve avukatlar tepki gösterdi.

Süre Talepleri

Demirtaş, duruşma periyotlarının insani koşullara göre düzenlenmesini talep etti ve süre taleplerinin yargılamayı uzatmaya yönelik olmadığını vurguladı. Ayrıca, Twitter paylaşımlarını delil olarak sunacaklarını belirtti.

Seçimler ve Yargı Süreci

Demirtaş, seçimlerdeki hızlı kararların yargı sürecini etkilediğini ve yeni ittifaklar konuşulduğunu ifade ederek, Cumhurbaşkanının davayla ilgili nasıl ilgilendiğini ve yargının nasıl hızlandığını ispatladıklarını söyledi.