Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

SGK Hak Sahiplerine Kaplıca Desteği

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun hak sahiplerine kaplıca desteği hizmeti ile ilgili detaylar ortaya çıktı. İlgili şartları sağlayan herkes bu destekten yararlanabilir. Yalnızca bir sağlık raporu ile 15 günlük ücretsiz kaplıca tatili yapabilirsiniz.

Yayın Tarihi: 31.10.2023 18:09
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

SGK Hak Sahiplerine Kaplıca Desteği

SGK hak sahiplerine kaplıca desteği: Bir rapor ile 15 günlük kaplıca tatilinizi bedavaya getirebilirsiniz!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun pek çok kişi tarafından bilinmeyen bir hizmeti ortaya çıktı. ‘Hak sahibi’ olarak tanımlanan herkes için geçerli olan söz konusu hizmetin detayları sıralandı. Emekli maaşı ödemeleri, dul ve yetim aylıkları, istihdam projeleri ve daha pek çok hizmeti ile milyonlar tarafından yakından takip edilen kurumların başında gelen Sosyal Güvenlik Kurumu, mevcut bir hizmeti ile daha gündeme geldi. Milyonlarca kişinin haberdar olmadığı SGK hizmetinin detayları ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre Sosyal Güvenlik Kurumu şartları sağlayan tüm hak sahiplerine kaplıca tatili desteği veriyor. Bu destekten yararlanmak isteyenlerin ise yalnızca bir rapor ibraz etmeleri yeterli oluyor.

SGK Kaplıca Desteği Kimlere Verilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi kaynakları aracılığı ile yapılan duyurulara göre ilgili şartları sağlayan tüm hak sahiplerine kaplıca ödemesi yapılacak. Bu ödemeden yararlanmak isteyen kişilere, Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşması bulunan tesislerde belirli bir süreliğine tatil yapma hakkı tanınacak.

SGK Kaplıca Ödemeleri Nasıl Uygulanır?

Kaplıca tedavisinin Sosyal Güvenlik Kurumu’nun desteği ile uygulanabilmesi için hak sahibinin ilgili sağlık raporunu tesise ibraz etmesi gerekmektedir. İbrazı kabul olunan belgeler için hastalara ücretsiz olarak hizmet sunulur. Kaplıca tedavisi, kişinin sağlık duruma ve ihtiyaçlarına bağlı olarak özel olarak düzenlenir ve SGK ile anlaşmalı olan tesislerde uygulanır. Tedavi süresi ise hasta özelinde en az 15 gün olarak belirlenir.