Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sinema Senfoni Orkestrası Sanatçıları "Bir Cumhuriyet Şarkısı" Filmini İzledi

Sinema Senfoni Orkestrası sanatçıları, "Bir Cumhuriyet Şarkısı" filminin vizyon gününde bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 25.10.2024 23:18
Güncelleme Tarihi: 25.10.2024 23:18

Sinema Senfoni Orkestrası Sanatçıları "Bir Cumhuriyet Şarkısı" Filmini İzledi

Sinema Senfoni Orkestrası İzleyici Koltuğunda

"Bir Cumhuriyet Şarkısı" adlı film, ilk gösterimini gerçekleştirdiği günde, yapımda görev alan Sinema Senfoni Orkestrası sanatçıları tarafından izlendi.

Filmin Detayları

Yönetmen Yağız Alp Akaydın tarafından hayata geçirilen film, Ahmet Adnan Saygun’un bestelediği ve Türkiye’nin ilk operası olma özelliğine sahip olan Özsoy Operası’nı beyaz perdeye taşıyor.

Orkestra Sanatçıları Bir Arada

Filme müzik desteği veren ve yapımda yer alan Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, filmi birlikte izleme kararı aldı. Sinema Senfoni Orkestrası Ankara Müdürü Mutlu Özer, iki ayrı orkestradan oluşan toplamda 60 kişilik bir ekibin filme katkı sağladığını belirtti.

Duygular Paylaşıldı

Özer, çekimler süresince oldukça keyifli anlar yaşadıklarını ifade ederek, film vizyona girmeden önceki gün 30 kişiden oluşan ekibiyle bir araya gelme kararı aldıklarını dile getirdi. Bu fırsatı değerlendirerek filmi birlikte izleyerek projeye destek olmak istediklerini aktardı.

Mutlu Özer, izleme deneyiminin duygusal olduğunu belirterek, "Türkiye'nin ilk operasının yaratılış hikayesinin içinde yer almak, tüm arkadaşlarım gibi benim için de büyük bir onur oldu." şeklinde konuştu.

"Bir Cumhuriyet Şarkısı" filmi, vizyona girdiği ilk gün, yapımda rol alan Sinema Senfoni...

"Bir Cumhuriyet Şarkısı" filmi, vizyona girdiği ilk gün, yapımda rol alan Sinema Senfoni Orkestrası sanatçıları tarafından izlendi. Yönetmenliğini Yağız Alp Akaydın'ın üstlendiği, Ahmet Adnan Saygun tarafından bestelenen ve ilk Türk operası olma özelliği taşıyan Özsoy Operası'nın sahnelenme hikayesini beyaz perdeye taşıyan "Bir Cumhuriyet Şarkısı" sinemaseverlerle buluştu.