Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sivas'ta Yılan Sokuçuna Maruz Kalan Çoban Hızla Tedavi Edildi

Sivas'ta engerek yılanı tarafından sokulan çoban, yapılan müdahalelerle sağlığına kavuştu.

Yayın Tarihi: 08.08.2024 16:43
Güncelleme Tarihi: 08.08.2024 16:43

Sivas'ta Yılan Sokuçuna Maruz Kalan Çoban Hızla Tedavi Edildi

Sivas'ta Yılan Sokuçuna Uğrayan Çoban Hayatını Kurtardı

Sivas'ın Divriği ilçesinde yaşanan ilginç bir olayda, yılan sokması sonucu yaralanan çoban Kamil Gündoğdu, hastanedeki tedavi sürecinin ardından sağlık durumu iyiye gitti. Prof. Dr. Zekeriya Öztemür'ün Açıklamaları

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nden alınan bilgilere göre, Gündoğdu çeşmeden su içtiği esnada engerek yılanı tarafından kolundan ısırıldı. İlk müdahalesi Divriği Devlet Hastanesi'nde yapıldıktan sonra Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Öztemür, Gündoğdu'nun tedavi sürecine dair şu bilgileri paylaştı:

"Hasta acil servise başvurduğunda bilinci açıktı ancak kolu ciddi bir şekilde şişmişti. Arkadaşlarımız takibini yaptılar, yılan anti serumları verildi. Ancak kan dolaşımının kötüleşmesi üzerine kolu boydan boya açmak zorunda kaldık. Şu an durumu iyi, eğer her şey yolunda giderse birkaç gün içinde taburcu edebiliriz."
Kamil Gündoğdu'nun Yaşadığı Korkunç Anlar

Kamil Gündoğdu, olayı şu şekilde anlattı: "Oğlakları otlatıyordum ve susadım. Çeşmeden su içtiğimde yılan koluma sarıldı. Kolumu iple bağlayarak eve döndüm. Sonrasında hastaneye gittik."

Gündoğdu, sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu belirterek, "İki haftadır hastanedeyim ve kendimi iyi hissediyorum. Yılan zehirliydi, ama hemen müdahale edildi. Yılan önceden de hayvanlarımızı sokup ölmelerine neden oluyordu. İlk soktuğunda korktum ama hemen yan etki göstermedi, sadece kolumda şişlik oluştu." dedi.

Sivas'ın Divriği ilçesinde yılan sokması sonucu yaralanan çoban Kamil Gündoğdu, Sivas Cumhuriyet...

Sivas'ın Divriği ilçesinde yılan sokması sonucu yaralanan çoban Kamil Gündoğdu, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi altına alındı.