Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Son Dakika: Sabah Gazetesi, Asgari Ücret Zammı Rakamını Açıkladı

Sabah Gazetesi, asgari ücret zammında masaya gelecek rakamı açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret zammı hakkında kritik bir açıklama yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, enflasyon beklentisini açıkladı. Asgari ücretin belirleneceği tarih açıklandı.

Yayın Tarihi: 03.11.2023 17:11
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Son Dakika: Sabah Gazetesi, Asgari Ücret Zammı Rakamını Açıkladı

Sabah Gazetesi, asgari ücret zammında masaya gelecek rakamı açıkladı.

Sabah Gazetesi'nden Faruk Erdem bugün kaleme aldığı yazısında asgari ücret zammında masaya gelecek rakamı duyurdu. Peki asgari ücret 2024 yılında ne kadar olacak? Asgari ücret zammı kaç TL?

Bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret zammı hakkında kritik bir açıklama yaptı. Bakan Işıkhan yaptığı açıklamada son toplantıda olduğu gibi yeni toplantılardan da mutabakatla ayrılmak istediklerini, işçi ve işverenin kabul edeceği bir rakam üzerinde anlaşmak istediklerini söyledi.

Hafize Gaye Erkan Açıkladı: İşte Enflasyon Beklentisi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan bugün bir sunum yaptı ve Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon raporunu yayınladı. Yayınlanan rapora baktığımızda yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 65 seviyesine çıktığı görülüyor. Geçtiğimiz gün Merkez Bankası'nın katılımcı anketinde ise enflasyon beklentisi yüzde 68 olarak verilmişti. Bu öngörülere baktığımızda 2023 yılının ikinci 6 ayında enflasyonun yüzde 38 civarında gelmesi bekleniyor. Memur ve emekliler için bu rakama göre maaş zammı yüzde 50 civarında oluyor. 22 bin lira olan en düşük memur maaşını 33 bin lira civarına çıkarılacağı belirtiliyor.

Asgari Ücrette Masaya Gelecek Rakam Belli Oldu

Şimdi 11 bin 402 lira olan asgari ücretin yine enflasyonun üzerinde zamlanması bekleniyor. Yüzde 38 civarında 2023 yılının 2. 6 ayı enflasyonu bekleniyor. Yüzde 38 zam olması durumunda asgari ücret 15 bin 734 TL olur. Sabah Gazetesi'nden Faruk Erdem, yüzde 38'lik enflasyonun üzerine refah payı eklenerek yüzde 50 civarında bir zam olacağını söyleyerek asgari ücretin 17 bin 103 lira seviyesine çıkacağını söyledi.

Sizce 17 bin 103 lira asgari ücret yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Asgari Ücretin Belirleneceği Tarih Açıklandı

Çalışma Bakanı Işıkhan yaptığı açıklamada asgari ücret tespit komisyonu ilk toplantısının Aralık ayı başında olacağını söyledi. Aralık sonunda yapılacak son toplantıdan sonra ise asgari ücret açıklanacak.

Zamdan bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin

Android için > TIKLAYIN

IOS için > TIKLAYIN

Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara