Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sonbahar ve Kış Aylarında Hastalıklardan Korunma Yolları

Sonbahar ve kış aylarında hastalıklardan korunmak için nelere dikkat etmeliyiz? Ellerimizi sık sık yıkamak, bağışıklığımızı güçlendirmek, kıyafet seçimine dikkat etmek, aşı olmayı ihmal etmemek ve hijyen kurallarına uymak önemlidir.

Yayın Tarihi: 25.10.2023 19:38
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Sonbahar ve Kış Aylarında Hastalıklardan Korunma Yolları

Ellerinizi Sık Sık Yıkayın

Ellerinizi sık sık su ve sabunla en az 20 saniye yıkayın, özellikle yemeklerden önce mutlaka hijyene dikkat edin. Kalabalık mekanlardan kaçının, mümkün olmuyorsa da maske takın. Toplu taşıma, cep telefonu ve kapı kolları yüksek bulaş riski taşıdığından gün içerisinde ellerinizi yıkamadan yüzünüze götürmeyin. Su ve sabunun olmadığı yerlerde dezenfektan kullanın.

Bağışıklığınızı Güçlendirin

Bağışıklığınızı güçlendirmek için mevsim sebze-meyveleriyle beslenin, bol sıvı (su, çorba, ayran, kefir) tüketin, yeterli ve kaliteli uyuyun, düzenli egzersiz yapın.

Kıyafet Seçimine Dikkat Edin

Hava sıcaklıkları gün içerisinde değişkenlik gösterebildiğinden kıyafet seçiminizi ona göre yapın. Çok kalın tek bir kıyafet yerine daha ince birkaç kat giyinerek ortam sıcaklığına göre ayarlayın.

Aşı Olmayı İhmal Etmeyin

Hastalıklardan korunmak için aşı olmayı ihmal etmeyin. Duş sonrası saçlarınızı kuruttuktan sonra dışarı çıkın. Sosyal mesafenizi koruyun ve öpüşme/tokalaşma yerine başınızla selam verin. Hapşırırken veya öksürürken avuç içinizi değil kağıt mendil kullanın ve hemen çöpe atın. Evde ya da çevrenizde hasta bir kişi varsa ortak eşyalar kullanmayın, çok yakın temasta bulunmayın, maske ve mesafeyi korumaya dikkat edin.