Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sosyal Medya Fenomenleri Candan Kardeşler Davasında Gelişmeler

Candan kardeşler davasında müştekilerin ifadeleri alındı. Mahkeme, sanıkların dolandırıcılık suçlarından yargılanmalarına devam ediyor.

Yayın Tarihi: 18.09.2024 21:39
Güncelleme Tarihi: 18.09.2024 21:39

Sosyal Medya Fenomenleri Candan Kardeşler Davasında Gelişmeler

Sosyal Medya Fenomenlerinin Dava Süreci

Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmada, sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek’le birlikte 21 sanık, "suç örgütüne üye olmak" ve "dolandırıcılık" suçlarından yargılanırken müştekilerin ifadeleri alındı.

Müştekilerin İfadeleri

Müştekilerden Emre Karataş, "Araçların gerçekten geldiğini görünce ben de bu işe girdim. Kendi aracımı satıp para gönderdim" diyerek dolandırıldığını ifade etti.

Diğer bir müşteki Ercan Turanlı, 300 bin lira dolandırıldığını ve sanıklardan şikayetçi olduğunu belirtti. Turanlı, "İnternet fenomenleri benim için şüpheli değil" dedi.

Kurum Görevlilerinin Açıklamaları

Kars'ta görev yapan Özkan Yıldız, aracını değiştirmek için dolandırıcılara kapıldığını anlatarak 90 bin lira kaptırdığını ifade etti. Araç tesliminin uzun zamandır gerçekleşmediğini ve 700 bin lira zarar ettiğini belirtti.

Duruşmada Gergin Anlar

Müşteki Sinan Damgacı, Bahar Candan'ın diğer sanık Onur Apaydın’dan para istemini duyduğunu aktardı. Bahar Candan, Damgacı'ya, "Biz sizi dolandırdık mı? Ben bir yıldır içerdeyim. Benimle neden şikayetçi olmuyorsunuz?" diye sordu.

Gülnihal Çiçek ise, "Se, salarla, mış, mişlerle hapis yatıyoruz" diyerek duruşma salonundan ayrıldı.

Duruşmanın Devamı

Duruşma, 20 Eylül Cuma günü müştekilerin ifadelerinin alınmasıyla devam edeceği açıklandı.

İddianame Gerekçeleri

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 38 müşteki ve 1 müşteki sanık bulunuyor. Alisya Bahar Candan'ın, "suç örgütüne üye olmak" ve "dolandırıcılık" suçlarından 14 yıldan 44 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. Gülnihal Çiçek içinse 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istendi.

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve kamuoyunda "Nihal Candan" olarak tanınan ablası...

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve kamuoyunda "Nihal Candan" olarak tanınan ablası Gülnihal Çiçek'in de aralarında bulunduğu 21 sanığın "suç örgütüne üye olmak" ve "dolandırıcılık" suçlarından yargılanmalarına devam edildi.