Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sri Lanka'nın İstanbul Fahri Konsolosu Aydın Özü Göreve Başladı

Aydın Özü, Sri Lanka'nın İstanbul Fahri Konsolosu olarak atandı. Tören, keyifli bir ortamda gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 21:26
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 21:26

Sri Lanka'nın İstanbul Fahri Konsolosu Aydın Özü Göreve Başladı

Sri Lanka'nın İstanbul Fahri Konsolosu Aydın Özü Atandı

Sri Lanka'nın yeni İstanbul Fahri Konsolosu Aydın Özü, atama belgesini düzenlenen bir törenle aldı. Tören, Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake tarafından gerçekleştirildi.

Törenin Detayları

İstanbul'daki Kadıköy Yat Kulübü'nde yapılan etkinlikte, Özü'ye atama belgesi takdim edildi. Törene, Türkiye'nin ilk Sri Lanka Büyükelçisi İskender Okyay, Dışişleri Bakanlığı temsilcileri, farklı ülkelerden diplomatlar, iş dünyası temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

Geleneksel Sri Lanka Kültürü

Tören, geleneksel Sri Lanka yağ lambasının yakılması ile başladı. Katılımcılara dinin bu geleneğinin anlamı hakkında bilgi verildi. Büyükelçi Dissanayake, etkinlik boyunca Fahri Konsolos Aydın Özü'nün görev ve sorumlulukları yanı sıra konsolosluğun yetki alanı hakkında da bilgi verdi.

İki Ülke Arasındaki İlişkiler

Büyükelçi Dissanayake, Sri Lanka’nın Türkiye ile olan ilişkilerini vurgulayarak, Colombo Limanı'nın 2024'ün ilk çeyreğinde dünyanın en hızlı büyüyen limanı olacağına dikkat çekti. Aydın Özü'nün Açıklamaları

Görev belgesini kabul eden Aydın Özü, Türkiye ve Sri Lanka arasındaki uzun geçmişe dayanan ilişkileri anlatarak, "Her iki ülke 1948'de resmi diplomatik ilişkiler kurmuş olmasına rağmen büyükelçilikler çok daha sonra kurulmuştur. İlk büyükelçilik 2012'de Ankara'da, ardından 2013'te Kolombo'da açılmıştır. Sri Lanka'nın İstanbul Fahri Konsolosu olarak görev yapmak benim için büyük bir onur ve mutluluktur." şeklinde konuştu.

Lezzetli İkramlar ve Gelenekler

Tören sonunda konuklara geleneksel Sri Lanka mutfağından lezzetler ve Saf Seylan çayı ikram edildi. Bu, Sri Lanka'nın zengin kültürel mirasını yansıtan bir etkinlik olarak hafızalarda yer etti.

Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake (sol 3), İstanbul'da...

Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake (sol 3), İstanbul'da düzenlenen törenle Aydın Özü'ye (sağ 3) "İstanbul Fahri Konsolosu Atama Belgesi"ni sundu.