Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sumak Baharatının Faydaları

Sumak baharatı padişahların gözdesiydi ve karaciğerdeki toksinleri temizlediği için tercih ediliyordu. Sumakın faydaları arasında karaciğer sağlığına destek olması, toksinleri atması, obeziteyi önlemesi, kalp ritmini koruması ve kadın sağlığına fayda sağlaması yer alır.

Yayın Tarihi: 03.11.2023 10:50
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Sumak Baharatının Faydaları

Sumak Baharatı ve Karaciğer Sağlığı

Sumak baharatı padişahların gözdesiydi. Bunun nedeni de karaciğerdeki toksinleri temizlemesiydi. Saray mutfağında et ve et ürünleri tüketildiği için karaciğerde yağlanma oluşurdu ve sumak bu durumu tedavi eder.

Sumakın Genel Faydaları

Sumak güçlü bir toksin atıcı baharattır. Karaciğer fonksiyonlarına fayda sağlar, obezite hastalığını önler, kalp ritmini korur, damarlarda yağlanmayı engeller. Ayrıca antioksidan etkisiyle vücudun hücrelerini yeniler.

Sumak ve Sağlık Sorunları

Sumak, hiperglisemi, diyabet ve obezite gibi sağlık sorunlarına da etkilidir. Kan şekerini ve kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Ayrıca idrar söktürücü özelliği sayesinde vücuttan toksinleri atar.

Sumak ve Kadın Sağlığı

Sumak kanser karşıtı özellikler gösterir, kadın hastalıklarını tedavi eder, vajinal akıntıyı azaltır, anne sütünü artırır ve adet bozukluğu ile kramplara destek olur.