Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sumak: Karaciğer Sağlığına İyi Gelen Bir Baharat

Sumak baharatı, karaciğer sağlığına büyük faydalar sağlayan bir baharattır. Detoks etkisiyle karaciğerdeki toksinlerin atılmasına yardımcı olur ve obeziteyle mücadelede etkilidir.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 11:37
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Sumak: Karaciğer Sağlığına İyi Gelen Bir Baharat

Karaciğer ve Sumak

Karaciğer vücut fonksiyonlarının temel taşını oluşturan organlardan biridir. Sumak, karaciğer fonksiyonlarını en iyi destekleyen baharattır. Ekşi tadı seven Sudanlılar her öğünde ve gezilerinde sumaklarını yanlarında getirdiği için Sudan baharatı olarak adlandırılmıştır.

Sumak ve Detoksifikasyon

Sumak çok güçlü bir detoksifikasyon baharatıdır. Bu nedenle yüzyıllardır tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Günümüzde karaciğer fonksiyonuna büyük faydaları olan ekşi bir tat oluşturmak için salatalara ve yemeklere sumak baharatı eklenmektedir. Düzenli olarak sumak çayı içmek karaciğerdeki tüm toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Ancak sumak güçlü bir detoks etkisine sahip olduğundan hamilelere önerilmez. Ayrıca haftada 3 ila 4 defaya kadar tüketilmesi tavsiye edilir.

Sumak ve Obezite

Sumak toksinleri uzaklaştırdığı için obeziteyi de ortadan kaldırır. Kan akışını dengeleyerek kalp ritmini korur ve yağın damarlarda birikmesini önler. Yapılan çalışmalarda sumak, vücutta oksidatif strese neden olan toksinleri yok etmenin en sağlıklı yolu olarak seçilmiştir. Rhus, bir antioksidan gibi vücut hücrelerini yeniler.