Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Süreyyapaşa Çarşısı İçin Protokol İmzalandı

Boğaziçi Yönetim AŞ ve Maltepe Belediyesi, Süreyyapaşa Çarşısı'nın yeniden düzenlenmesi için protokol imzaladı.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 22:43
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 23:27

Süreyyapaşa Çarşısı İçin Protokol İmzalandı

Süreyyapaşa Çarşısı Protokolü İmzalandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştirak şirketi Boğaziçi Yönetim AŞ ile Maltepe Belediyesi arasında, Süreyyapaşa Çarşısı'nın yeniden düzenlenmesine dair bir protokol imza töreni gerçekleştirildi. Törene katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un kültürel ve tarihi mirasına sahip çıkmanın önemine vurgu yaptı.

İmamoğlu'nun Açıklamaları

İmamoğlu, "İstanbul'un muhafızı" kavramının değerine dikkat çekti ve bu bağlamda şu ifadeleri kullandı: "Hiç kimseyi birbirinden ayırmadan, her insanımızın hayatında değer verdiği her şeyi, geleneklerini, göreneklerini, yaşam biçimini korumak, kollamak ve hatta gelişmesine katkı sunmak vazgeçilmez prensibimiz ve görevimizdir." dedi.

Maltepe Belediye Başkanı'nın Mücadelesi

Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen’in Süreyyapaşa Çarşısı'nın kamuya kazandırılması amacıyla verdiği çabaları alkışlayan İmamoğlu, "Burayı, tümüyle kamunun işletmesi haline getirme konusundaki gayretini yürekten alkışlıyorum." ifadelerini kullandı.

Protokol Detayları

İmza töreninde, Maltepe Belediyesi ile Boğaziçi Yönetim AŞ arasında yapılan protokol gereği; mülkiyeti Süreyya Paşa Vakfı ve Maltepe Belediyesi'ne ait çarşının yönetimi Boğaziçi Yönetim AŞ tarafından üstlenilecektir. Çarşı, 10 bin metrekarelik bir alanda bulunmakta olup, gençlik ofisi ve kütüphane gibi sosyal ve kültürel donatılarla zenginleştirilecektir.

Muhtarlar Günü Programına Katılım

Protokol imza töreninin ardından İmamoğlu, Bahçelievler'de düzenlenen Muhtarlar Günü programına katıldı. Buradaki konuşmasında muhtarların önemine değinerek, "Muhtarlarımız, İstanbul'a hizmet yolunda çok önemli bir yoldaş olarak değerlidir." dedi. Ayrıca, muhtarların demokrasinin güçlenmesindeki rolünün altını çizdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Bahçelievler'de bir otelde düzenlenen...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Bahçelievler'de bir otelde düzenlenen Muhtarlar Günü programına katılarak konuşma yaptı.