Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

SYS Grubu, AEI Systems ile VELOM LR Topunun İlk Teslimatını Gerçekleştiriyor

SYS Grubu, AEI Systems tarafından üretilen VELOM LR orta kalibre topunun ilk teslimatını ağustosta yapacak.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 13:17
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 13:19

SYS Grubu, AEI Systems ile VELOM LR Topunun İlk Teslimatını Gerçekleştiriyor

SYS Grubu, AEI Systems ile İlk VELOM LR Teslimatını Yapacak

SYS Grubu bünyesindeki AEI Systems, düşük geri tepmeli 30x113 mm orta kalibre topu VENOM LR’nin ilk teslimatını ağustos ayında gerçekleştirecek. SYS Grup, CANiK dahil birçok şirketiyle, bu yeni üretimle ilgili stratejik hedeflerine ulaşmayı planlıyor.

Açıklamalar ve Gelecek Hedefleri

SYS Grup Genel Müdürü Cahit Utku Aral, modern ordular için orta kalibre topların önemi ile ilgili şunları söyledi: "Orta kalibre top üretimi, faaliyetlerimizde önemli bir yer tutmaya başlayacak". Yapılan açıklamalara göre, AEI Systems, 60 yılı aşkın süren tecrübesi ile bu alanda büyük bir bilgi birikimine sahip. VENOM LR, yurt içinde ve dışında birçok fuarda ilgiyle karşılandı.

Yatırımlar ve Kapasite Artışı

Aral, 2022 yılında AEI Systems’in SYS Grup’a katılmasıyla yapılan yatırımlarla, hem Türkiye’de hem de dost ülkelerde büyük bir atılım gerçekleştirdiklerini belirtti. Ayrıca, 5 yıl sonunda orta kalibre top satışlarını yıllık 100 milyon dolar seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

VENOM LR Teknolojisi ve Küresel Talep

AEI Systems Genel Müdürü Simon Angel, "VENOM LR, 30x113 mm orta kalibre bir top olup birçok platform için önemli bir çözüm sunuyor. Modern ordular bu tür mühimmatları envanterlerine eklemek istiyor" dedi. SYS Grubu’nun bir parçası olan Unirobotics, düşük geri tepmeli toplarla ilgili uzaktan komutalı silah sistemleri üreterek bu talebin karşılanmasına katkıda bulunduğunu belirtti.

Sonuç

SYS Grubu ve AEI Systems, yoğun talep doğrultusunda tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve orta kalibre üretiminde önemli bir aktör olmayı sürdüreceklerini vurguladılar.

CANiK'in de içinde bulunduğu SYS (Samsun Yurt Savunma) Grubu şirketlerinden AEI Systems tarafından...

CANiK'in de içinde bulunduğu SYS (Samsun Yurt Savunma) Grubu şirketlerinden AEI Systems tarafından hayata geçirilen düşük geri tepmeli 30x113 mm orta kalibre top VENOM LR'nin ilk teslimatları ağustosta gerçekleştirilecek.