Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tacirler Yatırım Yönetim Kurulu Danışmanı Mehmet Aşçıoğlu Borsada Yatırım Programında Konuştu

Tacirler Yatırım Yönetim Kurulu Danışmanı Mehmet Aşçıoğlu, A1 Capital ile Borsada Yatırım programında son günlerdeki iyimserliği değerlendirdi ve seçim sonrası borsanın olası hareketleri konusundaki tahminlerini paylaştı. Aşçıoğlu, yabancı yatırımcının seçim sonrası hareketleri konusunda fikirlerini aktardı ve hangi sektörlerin şanslı olabileceği konusunda görüşlerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 10.05.2023 02:06
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Tacirler Yatırım Yönetim Kurulu Danışmanı Mehmet Aşçıoğlu Borsada Yatırım Programında Konuştu

Tacirler Yatırım Yönetim Kurulu Danışmanı Mehmet Aşçıoğlu Borsada Yatırım Programında Konuştu

A1 Capital ile Borsada Yatırım programının bu haftaki konuğu Tacirler Yatırım Yönetim Kurulu Danışmanı Mehmet Aşçıoğlu oldu. Borsada son günlerdeki iyimserliği değerlendiren Aşçıoğlu, hisse alımlarının son hafta rallisine işaret edip etmediğini ve seçim sonrası borsanın olası hareketleri konusundaki tahminlerini aktardı. Aşçıoğlu özellikle yabancı yatırımcının seçim sonrası hareketleri konusundaki fikirlerini paylaşarak beklenen seçim sonrası rallide hangi sektörlerin şanslı olabileceği konusundaki görüşlerini açıkladı.

Bilançolar Ne Diyor?

Bu süreçte yerli ve yabancı yatırımcıların yatırım perspektifinin nasıl şekillendiğini anlatan Aşçıoğlu, seçim sonrası mevcut iktidar devam ederse döviz, faiz ve borsanın nasıl hareket edeceği ve tersi olursa nasıl bir beklentisi olduğunu dile getirdi. Şirketlerin 3 aylık bilançolarını da değerlendiren Aşçıoğlu, şimdiye kadar gelen bilançoların ne anlam ifade ettiğini değerlendirdi.

Hangi Sektör Şanslı?

Yabancı yatırımcıların seçim sonrası borsaya gelmesi halinde endekste sektörel farklılıklar olup olamayacağını değerlendiren Aşçıoğlu, hangi sektörlerin şanslı göründüğüne dair analiz yaptı. Aşçıoğlu, halka arzları değerlendirerek arzların endekse etkisini yorumlayarak küçük yatırımcıya önerilerini sıraladı.