Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TalentforBIZ Kariyer Etkinliği Taşkent'te Başlıyor

Yarın Taşkent'te gerçekleşecek TalentforBIZ kariyer etkinliği, gençlere iş imkanları sunacak.

Yayın Tarihi: 18.10.2024 11:46
Güncelleme Tarihi: 18.10.2024 11:46

TalentforBIZ Kariyer Etkinliği Taşkent'te Başlıyor

TalentforBIZ Kariyer Etkinliği Taşkent'te Başlıyor

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından düzenlenen TalentforBIZ kariyer etkinliği, yarın Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te gerçekleştiriliyor. 2019'dan bu yana 9 farklı ülkede yapılan bu etkinlik, bu sene dördüncü kez Özbekistan'da düzenleniyor.

Etkinlik Detayları

Etkinlik, Hyatt Regency Taşkent Oteli'nde, sabah 09.00'dan 17.00'ye kadar sürecek. Katılımcılara global Türk şirketleri ile Özbek gençlerini bir araya getirme fırsatı sunulacak. Ayrıca, binlerce öğrenci ve mezun, her iki ülkede staj ve kariyer olanaklarından faydalanma imkanı bulacak.

Önde Gelen Şirketler ve Aktiviteler

Etkinlikte ASELSAN, Halkbank, Türk Hava Yolları gibi önemli Türk şirketleri ile Çalık Enerji, Koç İnşaat, Kontrolmatik gibi Özbekistan'daki Türk kuruluşlarının temsilcileri de yer alacak. Katılımcılara söyleşiler, bilgilendirme oturumları ve mülakatlar sunulacak.

İstihdam Süreci ve Eğitim Programları

ASELSAN ve Türksat, Özbekistan Yükseköğretim, Bilim ve İnovasyon Bakanlığı tarafından desteklenen Olmazor StarTUp Kuluçka Merkezinde genç mühendisler için mülakatlar gerçekleştirecek. Ayrıca, TUSAŞ 4 ay sürecek bir eğitim programına katılacak mühendisler için başvuruları kabul edecek.

Başvurular ve Bilgi Kaynağı

Katılım için, Türkiye'nin dijital kariyer platformu Yetenek Kapısı üzerinden kayıt yapılabilir. Katılımcıların Özbekçe, Türkçe ve İngilizce dillerinde sorunsuz bir profil oluşturmaları öneriliyor. Etkinlikle ilgili detaylı bilgilere, talentforbiz.org web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir.

Gelecekteki Etkinlikler

Bu yıl, etkinlik Özbekistan'ın ardından Bosna Hersek, Kazakistan ve Kırgızistan'da da gerçekleştirilecek, böylece Türk devletleri ile insan kaynağı alanındaki etkileşim güçlendirilmiş olacak.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin koordinasyonunda 2019'dan bu yana 9 farklı ülkede 13...

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin koordinasyonunda 2019'dan bu yana 9 farklı ülkede 13 kez gerçekleştirilen TalentforBIZ kariyer etkinliği, yarın Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenecek. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinden yapılan açıklamaya göre, bu yıl Özbekistan'da dördüncüsü düzenlenecek etkinlik, yarın saat 09.00-17.00 saatleri arasında Hyatt Regency Taşkent Otel'de gerçekleştirilecek.