Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Taliban Lakaplı Uyuşturucu Kaçakçısı Denize Atıldı

T24 Video Taliban lakaplı uyuşturucu kaçakçısı Reinaldo Fuentes Campos, elleri ve ayakları bağlanarak denize atıldı. Sosyal medyada yayınlanan bir videoda, olaydan Meksika Körfezi Kartelinin sorumlu olduğu iddia ediliyor.

Yayın Tarihi: 31.08.2023 11:45
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Taliban Lakaplı Uyuşturucu Kaçakçısı Denize Atıldı

Taliban Lakaplı Uyuşturucu Kaçakçısı Denize Atıldı

T24 Video Taliban lakaplı uyuşturucu kaçakçısı Reinaldo Fuentes Campos, elleri ve ayakları bağlanarak denize atıldı. Sosyal medyada yayınlanan bir videoda, olaydan Meksika Körfezi Kartelinin sorumlu olduğu iddia ediliyor. 68 yaşındaki Fuentes'in Temmuz ayında yaklaşık 200 kilo kokain çaldığı iddia edildi; Meksikalı uyuşturucu kaçakçıları da buna misilleme yaptı. Yayınlanan paylaşımda, Venezüella’lı uyuşturucu kaçakçısının bir teknenin zemininde bağlı durumdaki görüntüleri yer alırken videonun devamında Taliban lakaplı kaçakçının denize atıldığı görülüyor. Videoda katillerden hiçbiri görünmüyor ancak arka planda birkaç İspanyolca ses duyulabiliyor. Venezüella ve Dominik medyasına göre olayın Martinik adası yakınlarında meydana gelmiş olduğu düşünülse de bununla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Parasal Kaynak Uyuşturucu

Önemli parasal kaynak uyuşturucu. Karteller tarafından yönetilen devasa ağ sayesinde söz konusu maddeler dünyanın çeşitli ülkelerine dağıtılıyor. İstatistiklere göre Venezuela dahil Güney Amerika ülkelerinden yapılan uyuşturucu sevkiyatının bir numaralı adresi Amerika Birleşik Devletleri. Meksika kadar olmasa da kartellerin hüküm sürdüğü ülkede yaşanan son gelişme ise İngiliz basınında gündeme oturdu. 'Taliban' lakaplı bir kaçakçı, kartelden çaldığı 204 kiloluk uyuşturucu sonrası bizzat çetenin üyeleri sonrası cezalandırıldı ve öldürüldü. 'YÜZÜMÜZÜ ÇEKME' Adının Reinaldo Fuentes olduğu tespit edilen 68 yaşındaki adam henüz kimliği ve nasıl olduğu bilinmeyen bir şekilde kartelin eline düştü. Kıyıdan kilometrelerce uzaklığa bir botla götürülen Fuentes'in elleri ve ayaklarının bağlanmasının ardından ayaklarına ve vücuduna taş ve bir takım başka ağırlıklar takıldı. Anbean çete üyelerinin çektiği görüntülerin devamında yaşlı adam suya bırakıldı ve derinlere doğru gitmeye başladı. O sırada bir kartel üyesinin ise 'Yüzümüzü çekmediğine dikkat et' dediği duyuldu. Haber Detay Görsel Slider LAKABI TALİBAN Fuentes'in Dominik Cumhuriyeti'nde bulunan Bonao kentindeki uyuşturucu ticaretini kontrol ettiği ve Orta Doğulu uyuşturucu kaçakçılarıyla olan yasa dışı ilişkiler nedeniyle 'Taliban' lakabını aldığı iddia ediliyor. Fuentes'in 17 Temmuz günü bilinmeyen bir yere özel bir toplantı için çağrıldığı ve burada yakalandığı düşünülüyor. Yerel basında çıkan haberlerde ise Fuentes'in Meksika ve dünyanın en ölümcül çetesi olan Körfez Karteli'nin bir üyesi olduğu yazıldı. DOMİNİK CUMHURİYETİ 'BİZİ İLGİLENDİRMİYOR' DEDİ Öte yandan söz konusu korkunç video Fuentes'in denizin dibine doğru battığı anları gösterir göstermez bitiyor. İngiliz basınına göre bazı iddialar göre kameramanın Fuentes'in öldüğünü liderlerine kanıtlamak için talihsiz kaçakçının denizin dibine doğru battığı anları çektiği yönünde. Aslen Dominik Cumhuriyeti vatandaşı olan Fuentes için ülkesinin ordusundan da açıklama geldi. Olayın kendi kara sularında gerçekleşmediğini belirten yetkililer soruşturmanın kontrolünü Venezuela'ya bıraktı.