Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tamer Karadağlı'nın Gezi Parkı Protestoları Sırasındaki Videosu Yeniden Gündeme Geldi!

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı'nın Gezi Parkı protestoları sırasındaki videosu sosyal medyada yeniden gündeme geldi. Karadağlı'nın Gezi eylemlerini desteklediğini söylediği açıklamaları, yeni atama kararlarıyla birlikte tekrar tartışma konusu oldu.

Yayın Tarihi: 30.09.2023 22:17
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Tamer Karadağlı'nın Gezi Parkı Protestoları Sırasındaki Videosu Yeniden Gündeme Geldi!

Sansürü Savunan Tamer Karadağlı'nın Gezi Parkı Protestoları Sırasındaki Videosu Yeniden Gündeme Geldi!

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, ‘Kanun Hükmü’ belgeselinin festival programından çıkarılmasını destek vermişti. Sosyal medya, Tamer Karadağlı'nın Gezi Parkı protestoları dönemindeki özgürlükçü tavrını unutmadı: Ben günlerdir buradayım, olmaya da devam edeceğim! Halkın sesine kulak verin...

Türkiye son bir haftadır Altın Portakal Film Festivali'nde yaşananları konuşuyor. Belgesel üzerinden kopan fırtınanın son ayağı Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin iptal edilmesi oldu. Yönetmen Necla Demirci'nin 'Kanun Hükmü' belgeselinin seçkiden çıkarılmasına ilişkin tartışmalarla gündeme gelen festivalin bu yıl düzenlenmeyeceği bildirildi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, ‘Kanun Hükmü’ belgeselinin Altın Portakal Film Festivali seçkisine yeniden dahil edildikten sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tepkisiyle festival yönetimi tarafından tekrar yarışmadan çıkarılmasını destekleyen açıklamalarda bulunmuştu. Karadağlı, “Bakanlığımızın aldığı kararın arkasındayız” demişti. Karadağlı’nın açıklamalarının ardından ‘Gezi Parkı’ videosu sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Karadağlı, söz konusu dönemde Gezi eylemlerini destekleğini ve halkın sesine yetkililerin kulak vermesi gerektiğini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete yayımlanan yeni atama kararlarıyla çok sayıda bakanlıkta üst düzey görevlendirmeler yapılmıştı. Oyuncu Tamer Karadağlı Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü olarak atanmıştı. Tamer Karadağlı’nın Gezi Parkı eylemlerine verdiği destek bu atama sonrası yeniden gündeme geldi.

Tamer Karadağlı’nın Gezi eylemlerini desteklediğini söylediği açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı: “Yükselen sese kulak verilmesi gerektiğine inanıyorum. İnsanlar artık sessiz kalmak istemiyor. Seslerini duyurmak istiyorlar. Bunu da destekliyorum. Ben günlerdir buradayım ve olmaya da devam edeceğim.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere iktidar temsilcileri Gezi eylemlerine katılanları ‘terörist’ olmakla, vatan hainliğiyle suçlamıştı. Erdoğan, protestocuları ‘çapulcu’ ilan etmişti.