Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tat Gıda Çiftçilerle Dijital Tarla Günü’nde Buluştu

Tat Gıda, 7. Dijital Tarla Günü etkinliğinde çiftçilere yönelik yenilikçi çözümler ve tarım teknolojilerini tanıttı.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 15:55
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 16:03

Tat Gıda Çiftçilerle Dijital Tarla Günü’nde Buluştu

Tat Gıda, Dijital Tarla Günü Etkinliği ile Çiftçilerle Bir Araya Geldi

Tat Gıda, her yıl düzenlediği Dijital Tarla Günü etkinliğinin 7'ncisini gerçekleştirdi. Etkinlik, çiftçi farkındalığını artırmak ve tarım ekosistemini geliştirmek amacıyla yapıldı.

Etkinlikte Yenilikçi Tarım Çözümleri Sunuldu

Şirket, çiftçiler ile iletişimi artırmak ve sektördeki gelişimleri desteklemek için çeşitli uygulamalar geliştirdi. Bu yılki etkinlikte, 22 farklı firma, üniversite ve araştırma merkezi, dijital tarım teknolojilerine dair yenilikçi çözümlerini sundu. Yaklaşık 600 katılımcının yer aldığı etkinlik, tarımda kalite ve verimi artırmak amacıyla düzenlendi.

Veysel Memiş'in Açıklamaları

Tat Gıda Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Veysel Memiş, etkinlikte yaptığı konuşmada tarım sektörünün ülke için stratejik önemine vurgu yaptı. "Sağlıklı nesiller, sağlıklı beslenme ile oluşur. Tarım faaliyetlerimizin başarılı olması, kaliteli beslenmenin temeli için kritiktir" açıklamasında bulundu.

Gıda İhtiyacına Yönelik Çözüm Arayışları

Memiş, artan nüfus ve iklim krizi gibi zorlukların tarım sektöründe yarattığı baskılara karşı teknoloji ve yeni yöntemlerin önemine dikkat çekti. "Sulama sistemlerindeki yenilikçi uygulamalar için yapay zeka destekli çözümler deniyoruz" dedi.

Gençlere Yönelik Eğitim ve Projeler

Memiş, sözleşmeli tarım uygulamalarının önemini vurgulayarak, tarım sektörüne gençlerin kazandırılması için çeşitli eğitim programları düzenleyeceklerini belirtti.

"Tarıma ilgi göstermek ve gençleri bu alanda desteklemek adına atılmış adımları önemle takip ediyoruz."

Katılımcılar, Tat Gıda'nın yenilediği mobil uygulama sayesinde hava durumu, uydu görüntü analizleri ve ilaçlama teknikleri gibi bilgiler edinebiliyor. Ayrıca, uygulama üzerinden teslimat bilgilerine erişim imkanı sağlanıyor.

Yıllar içinde yakaladıkları dijital tarım faaliyetleriyle çiftçilerin tarım süreçlerini daha etkin yönetmelerine olanak tanımayı sürdüren Tat Gıda, sektörünün gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Tat Gıda, çiftçi farkındalığını artırmak ve ekosistemin gelişimine destek olmak için her yıl...

Tat Gıda, çiftçi farkındalığını artırmak ve ekosistemin gelişimine destek olmak için her yıl düzenlediği Dijital Tarla Günü'nün 7'ncisini gerçekleştirdi. Şirketten yapılan açıklamada, Tat Gıda Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Veysel Memiş'in etkinlikteki konuşmasına yer verildi.